Partnerkapcsolat

2023.05.16. 19:00

Rácalmási delegáció utazik Dransfeldbe

Körmendi Erzsébet

A Covid alatti és utáni 2 év kényszerszünet után ismét rácalmási delegáció utazik a németországi partnertelepülésre, Dransfeldbe. A településeink közötti kapcsolat 33 évvel ezelőtt köttetett, és a járvány előtt nagyon komoly tartalommal töltötték meg a felek. A küldöttségek rendszeres látogatásain kívül az ottani és az itteni családok között is szoros baráti kapcsolat alakult ki a partneri évtizedek alatt, de felettébb népszerű volt mindkét településen a diákcsere-program: a rácalmási fiatalok szerettek Dransfeldben nyaralni és a német településen élő fiatalok is nagyon jól érezték magukat Rácalmáson minden alkalommal.  most szerencsére újra van lehetőség, hogy a meghívásuknak eleget tegyünk. 

A rácalmási delegáció mostani kint tartózkodása alatt az önkormányzati vezetők  megbeszélik a települések közötti kapcsolat folytatásának legfontosabb mérföldköveit, azt, hogy miként tudnák a korábbihoz hasonlóan jelentős tartalommal megtölteni, élővé és gyümölcsözővé tenni az együttműködést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában