Szent Flórián napján

2023.05.06. 17:00

Három helyi szakemberre emlékeztek – galériával

A hagyományoknak megfelelően Szent Flórián napján, május 4-én koszorúzással emlékeztek meg három olyan kiváló szakemberről, akik sokat tettek helyben a tűzoltóságért, ezzel együtt a közbiztonság erősítésért.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, az ókori római birodalom egykori katonája volt, aki mártírhalált halt, mert volt bátorsága kiállni másokért és életét adni bajtársaiért. 

Szent Flórián napja alkalmából ünnepi állománygyűléseket szerveztek országszerte, amelyen díjazták és elismerték a kimagasló munkát végző kollégákat. Az idei díjazottakról itt írtunk.

Május 4-e a katasztrófavédelemnél dolgozók számára munkaszüneti nap, ezért az ügyfélfogadás, a hatósági ügyintézés szünetelt ekkor. Természetesen a szünet nem érintette a készenléti szolgálatot, ezen a napon is csaknem kétezer tűzoltó volt szolgálatban ötszáz járművel.

Szent Flórián napján Orosz Csaba képviselő, városunk korábbi tűzoltóparancsnoka a VÉD-SZ Kft. két létesítményi tűzoltójának kíséretében látogatott el a temetőbe. Elsőként Szabó Alajos sírjánál rótták le tiszteletüket, aki közel harminc esztendeig szolgált városunk tűzoltóparancsnokaként. Aztán koszorúzással adóztak Kovács László emléke előtt is, aki a vasmű létesítményi tűzoltóságát vezette hosszú-hosszú éveken keresztül. Végül Vígh Gyula, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány egykori elnökének sírját is felkeresték, hogy virágokat helyezzenek el ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában