Nemzetközi workshop

2023.05.18. 10:00

Hagyományteremtés az egyetemen

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi Egyetem hagyományteremtő céllal hirdette meg az I. Innovációs terek interdiszciplináris nemzetközi workshopot. Az eseményt szerdán tartották meg a DUE két helyszínén, délelőtt kilenc órai kezdettel.

A workshop célja, hogy bemutassa a legújabb hazai és nemzetközi innovatív eredményeket az informatikai, a műszaki, a nevelés- és a társadalomtudományok területén, továbbá, hogy teret biztosítson a kutatók és az ipari partnerek kapcsolatteremtéséhez – olvashattuk a programfüzetben.

Az eseményt dr. Pázmány Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes nyitotta meg. A főiskolai docens köszöntőjében elmondta, új fejezet kezdődött a workshoppal és a mini konferenciával az egyetem életében.

– Abban a reményben hoztuk létre a workshopot, hogy a szakemberek egymás között kicseréljék a tapasztalataikat, tájékoztassák egymást az új fejlesztésekről. Abban bízom, hogy a mai nap után mindenki gazdagodik, létrejön majd egy új szakkollégiumi rendszer, amelyben a hallgatók is részt vesznek majd.

A szakmai program ezután dr. Kadocsa László kutató professzor Innováció a felsőoktatásban címmel tartott plenáris előadásával kezdődött meg. A későbbiek során szekcióüléseken (gazdaságtudományi, műszaki és környezettudományi, szervezetfejlesztési és kommunikációtudományi, informatikatudományi, neveléstudományi) vehettek részt a meghívottak, az érdeklődők. Az általában negyedórás előadások egészen délutánig követték egymást a Dunaújvárosi Egyetemen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában