Vádirat

2023.05.05. 19:00

Eltiltás hatálya alatt háromszor vezetett gépkocsit egy férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt háromszor vezetett gépkocsit.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Kattant a bilincs – illusztráció

A vádirat szerint a férfit a bíróság a 2022. október 19. napján jogerőre emelkedett döntésével engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt 12 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől és 250.000,- Ft pénzbírsággal sújtotta.

A férfi mindezek ellenére, az eltiltás hatálya alatt 2022. november 4-én és 2022. november 17-én, Pusztaszabolcson érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező személygépkocsit vezetett. A vádlott 2023. február 17-én, Iváncsán szintén személygépjárművet vezetett az eltiltás hatálya alatt. A rendőrök megkísérelték ellenőrzés alá vonni a férfit, azonban megpróbált előlük elmenekülni. A járőrök fény- és hangjelzésére egy másik utcában megállt, átült az autó jobb oldali első ülésére, mintha az autót nem ő vezette volna.

A vádlottal szemben az elmúlt két évben tizenöt közlekedési szabálysértés elkövetése miatt nyolc alkalommal indult szabálysértési eljárás.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel, mint többszörös visszaesővel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közúti járművezetéstől eltiltást, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában