Szórakoztató számtan

2023.05.25. 11:00

A matek nem mumus a Móriczban – képgalériával

Sokak számára a hajmeresztő tantárgy, a Móricz Zsigmond Általános Iskola viszont fesztivált szervezett köré. Az iskola idén is megtartotta a már hagyománnyá vált matekfesztiválját, amely során megannyi kisdiák tehette próbára matematikai tudását, méghozzá játékosan.

Szente Patrícia

Fotó: Laczkó Izabella

A matekfesztivált öt éve álmodta meg az iskola, a sikere pedig azóta is töretlen. Lászlóné Durecz Andrea, a Móricz iskola pedagógusa és a program ötletgazdája elmondta, a mini fesztivállal a Rubik-kocka játékot szeretnék népszerűsíteni, illetve olyan egyéb logikai játékokat, mint a Tangram, vagy a malomjáték. Mivel ezek társasjátékként is játszhatók, így közösségépítő, szórakoztató, és még a csapatszellemet is erősíti.

„A cél az, hogy ne menjenek feledésbe ezek a játékok, hiszen a gyermekek számára ez egy remek időtöltés, másrészről pedig még a gondolkodást is fejleszti” – mondta a rendezvény szervezője. Az eseményre az iskola minden tanulóját szeretettel várták, kicsiket és nagyokat egyaránt. A bűvös kocka kirakásánál segítségül két kategóriában indulhattak a versenyzők: a teljes kocka, valamint kocka egy oldalának kirakása. A két kategóriára a diákok külön-külön nevezhettek, a játék pedig időre ment. A megmérettetésre hatodik osztályosig jelentkeztek a gyerekek, akik egytől egyig roppant gyorsan forgatták a kocka színes sorait a megfelelő helyükre.

A fesztivál folyamán a Dózsa György Általános Iskola két Rubik-kocka bajnokát is várták egy izgalmas mérkőzésre. Az iskolában korábban megrendezett verseny nyertesei ugyanis párbajra hívták a móriczos győzteseket, így a matekfesztivál nagy csatával zárult, annak során a két iskola bűvöskocka-királyai mérhették össze ügyességüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában