Nyulasság és más jóságok

2023.04.18. 08:00

Valóban egzotikus állatparki érdekességekkel szolgálhatunk

Egy érdekes helyszínen lévő, izgalmas program erejéig pillantsunk vissza a nemrég múlt húsvétra. Ugyanis „nyulasságokra” hívták az érdeklődőket az Egzotikus Állatparkba Előszálláson. Bátor lépés volt összevetni a saját kínálatukat a húsvéti tradícióval. A vendégek beszámolói szerint az otthoni klasszikus örömök után a gyermekek nagy izgalommal iparkodtak az állatparkba. Az őket kísérő felnőtt családtagok mosolyogva ismerték el, hogy nekik sem volt ellenükre a kirándulás.

Balogh Tamás

Szabó Ferenc és családtagjai visszajáró vendégek, a gyerekek jól ismerik kedvenc állataiknak még a hangulatát is

Fotó: Balogh Tamás

A gyermekeknek hirdették meg a délelőtt zajló kézműves foglalkozásokat; a húsvéti dísz készítését, a tojás- és arcfestést, a kihagyhatatlan csillámtetoválást. A nap slágere a nyuszi simogatása lett, de a tojások keresése is a remélt izgalomba hozta a célközönséget. Aztán – ahogyan a délutáni látogatók már a játék nélkül – ők is a „dolguk” után néztek. A minden állatfajjal való, a jobbára virtuális barátkozással, s csemegékkel való kényeztetésükbe kezdtek. 

Öröm volt látni a több korosztályból álló, derűs látogatók seregét. Sok felnőtt igazoltan, mint a kisgyermekek és az unokák hivatalos kísérőjeként volt jelen, hogy aztán ne is leplezzék elégedettségüket, amit a kellemes környezet, és a jó gazdát sejtető nyugodt állatok látványa nyújtott. 

A vendégseregből kitűnt egy kedves társaság, Szabó Ferencné és családja. A legfiatalabbak ismerősként üdvözöltek minden állatot. A kedvenceik aznapi hangulatát és időtöltését egyből összevetették a legutóbb látottakéval. Rövid ismerkedés után a tudósító is azonnal hallhatta a kedvencek névsorát, a pontos lakcímüket, és a beszámolót aznapi hangulatukról. Ezek után nem is volt kérdéses, hogy Erzsike a nagymama szerepéből egy villanás alatt váltott át az egyetemes állatkerti szakértővé: 
– Azt mondhatom, hogy mi is igazi, bérletes törzsvendégek vagyunk. Ez alkalommal szerencsére nem kellett megszökni a munkából, hanem szabadon sétálhatunk itt, szerencsénkre nem csak a gyermekek örömére. 
 

Szívvel-lélekkel teszik a dolgukat

Egy ilyen kistelepülésen, mint Előszállás, egy jelentős egyéniségnek nem nehéz közismertté válni. Eper Marci, akit önkényesen kineveztek marketing­igazgatónak, ma már nemcsak a Hír TV-ből, hanem a fivéréhez, Eper Rolandhoz hasonlóan (akit főigazgató úrként szólítanak) e gyönyörű létesítménynek a révén is a térség híres embereivé váltak. Ez alkalommal sem volt könnyű megtalálni őket az állatparkjukban, hiszen ebben a színes forgatagban egész napra való tennivalót találnak maguknak. 

A munkájuk nyomán látszik igazán, hogy a gazdának ott kell legyen a szeme a látogatókon, az állományon és a technikai részleteken is. Mindenki nagy örömére szívvel-lélekkel teszik a dolgukat, és ettől lehet olyan kellemes náluk a vendégeskedés.

 

 

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában