Felhívás

2023.04.05. 07:00

Melyik a legjobb önkéntes program a vármegyében?

Egy felhívással fordulnak a civil szervezetek és közösségek felé: keresik Fejér vármegye legjobb önkéntes programját.

Molnár Emese

Dr. Molnár Krisztián és dr. Zugor Zsuzsanna ismertette a felhívás részleteit

Fotó: fejér.hu

A kezdeményezés részleteit sajtótájékoztató keretében ismertette dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke, erről a vármegyei közgyűlés honlapján számoltak be. 

A Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (amelynek fenntartója az Echo Innovációs Műhely) sokféle feladatkörben áll az állampolgárok rendelkezésére. Tavaly például szerveztek civil véradási akciót városunkban, illetve olyan pályázati lehetőségekről is tartottak tájékoztató előadást, amellyel támogatást nyerhettek a helyi szervezetek. Ez a szolgáltató központ június 5–10. között rendezi meg az önkéntesek hetét, és ehhez kapcsolódóan hirdették meg a pályázatot, amellyel Fejér vármegye legjobb önkéntes programját keresik. Dr. Zugor Zsuzsanna vázolta, hogy a pályázatra civil szervezetek és közösségek adhatnak be egy legalább féloldalas bemutatkozást fotókkal és programleírással együtt, amelyben megmutatják, hogy az általuk szervezett megmozdulások milyen mértékben járulnak hozzá az önkéntesség népszerűsítéséhez, hány önkéntessel dolgoznak, és milyen programot valósítanak meg együtt. 

Kiemelkedő önkéntes munkára akad példa Dunaújvárosban is. Gondoljunk csak például a Boldog Délután csapatára, amely a nagyobb ünnepnapok alkalmával meleg étellel kínálja a nehéz sorsúakat, vagy éppen a dunaújvárosi alapítói „motorral” nap mint nap hajtó vérlovagok csapatára. Berdó-Kovács Erika, a Fe­jér Vármegyei Civil Közösség Szolgáltató Központ irodavezetője lapunk kérdésére elmondta, ide sorolhatjuk a környékbeli önkéntes tűzoltói alakulatokat, polgárőröket, de lehet szó az előkerteket nagy gondossággal ápoló lakótelepi közösségekről, iskolai önkéntes programokról, lényegében bármilyen civil közösségről, amely valami jó ügyért végzi önkéntes munkáját. 

A pályamunkákat háromtagú zsűri bírálja majd el, és az önkéntesek hete záró rendezvényén a legjobbnak ítélt pályázó az őt bemutató tablókiállítást nyerheti el. A pályamunkákat május 8-ig várják a [email protected] e-mail-címre, az eredményhirdetés pedig a vármegyenapon lesz május 19-én Dégen. 
Mint azt dr. Molnár Krisztián hozzátette, a Fejér Vármegyei Önkormányzatnak régóta stratégiai partnere az Echo Innovációs Műhely, hiszen a vármegyei önkormányzat örömmel vesz részt minden olyan kezdeményezésben, amely Fe­jér vármegye közösségeit építi és erősíti, településeinek lakosait szolgálja. Ezért a vármegyei önkormányzat anyagilag is támogatja a vármegye legjobb önkéntes programját kereső pályázatot 150 ezer forinttal, amelyből a pályázat első három helyezettje kap majd ajándékot.  A vármegyei elnök arra biztatta a civil szervezeteket, vegyenek részt a pályázaton, és mutassák meg, mennyi mindent tehetnek azok, akik önkéntes alapon járulnak hozzá valamely ügyhöz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában