Adomány

2023.04.21. 16:00

Légzéssegítő készülékeket kaptak

A Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium, Diákönkormányzatának kezdeményezésére tavaly decemberben, az Adventi időszakban adománygyűjtést szerveztek a helyi kórház gyermekosztályának javára — írja a pantaleon.hu.

duol.hu

Forrás: pantaleon.hu

A diákok ötlete alapján az utolsó tanítási héten becsületkasszás, karácsonyi forró csokit és teát árultak a POK diákjai az iskolában, amelynek bevételét a Szent Pantaleon kórház gyermekosztálynak ajánlották fel. A gimnázium vezetését annyira megihlette a diákok kezdeményezése, hogy ígéretet tettek, hogy az összegyűjtött összeget az iskola vezetősége megduplázza. A magángimnázium még karácsony előtt a kórház főigazgatójának, dr. Jobbágy Lajosnak átnyújtották az összegyűjtött négyszázötvenezer forintot.
A gyermekosztályra április elején beérkeztek a beteg gyermekek légzését segítő inhalátorok és a kiegészítők, amit a magángimnázium által adott összegből finanszíroztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában