Nagyszerű kezdeményezés

2022.12.21. 16:00

Adománygyűjtést szervezett a POK

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium Diákönkormányzata adventi teaházat szervezett az intézmény diákjainak, dolgozóinak, melynek bevételét a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának adományozta.

duol.hu

Fotók:POK

Az iskola udvarán kialakított teaházban, ahol forrócsokit is fogyaszthattak a diákok, két napig fogadták az adományokat a DÖK tagjai és minden felajánlást forró itallal jutalmaztak.

Wenszky Janka, a diákönkormányzat elnöke épp az adomány átadás napján ünnepelte születésnapját, így külön ajándék volt számára, hogy a DÖK nem dolgozott hiába, kezdeményezésük hívó szava eljutott diáktársaikhoz, pedagógusaikhoz és a POK többi dolgozójához. Janka édesanyja is a kórházban dolgozik, akitől tudja, hogy sajnos minden évben vannak gyerekek, akik a karácsonyt is kénytelenek a kórházban tölteni.

Fotók: Pannon Oktatási Központ

Janka lelkesen mesélte, hogy sok jelentkező, segítő kéz volt a diákönkormányzat részéről a dermesztő hideg ellenére is, így az elmúlt két napban jó hangulatú csapatmunka valósult meg egy igazán szép cél érdekében. Nem csak a DÖK tagjai, hanem az iskola diákjai is tartalmas beszélgetésekben vettek részt a teaházban a témával kapcsolatban

A gimnázium igazgatója a nemes kezdeményezéshez a befolyt összeg megduplázásával járult hozzá, így a Pannon Oktatási Központ Gimnázium Diákönkormányzata és az intézmény együttesen 450 000 Ft összeggel járult hozzá a gyermekosztályon fekvő kisbetegek mielőbbi gyógyulásához, amelyet Baráth Gyula nevelési igazgatóhelyettes, Fodor Péter a DÖK munkáját segítő pedagógus és Wenszky Janka diákönkormányzat elnöke adtak át.

 

A kórházban iskolánk képviselőit Dr. Jobbágy Lajos főigazgató, Dr. Yousif Mahmood Abdulaziz a gyermekosztály osztályvezető főorvosa, Pinczés-Szebelédi Krisztina csecsemő és gyermekápoló, valamint Folmeg Zoltán ápoló fogadta. A főigazgató az adomány tekintetében külön kiemelte, hogy rendkívül nagy értéknek tartja, hogy fiatal diákok szorgos munkája és jó szándéka áll mögötte és külön kérte, hogy minden segítő kéznek továbbítsák köszönetét.

Fodor Péter elmondta, hogy a teaház szervezése már novemberben megkezdődött és a Diákönkormányzat nagyon sokat köszönhet az intézmény vezetésének, akik felkarolták és támogatták a kezdeményezést. Mindezen tapasztalatok birtokában kijelentette, hogy a Pannon Oktatási Központ Gimnázium Diákönkormányzata a karitatív tevékenységet többféle formában folytatni kívánja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában