Elsősök lesznek

2023.04.17. 08:00

Ezen a héten írathatják be gyermeküket az iskolába

DH

Fotó: MW

Az hét utolsó két munkanapján lesz az általános iskolai beíratás. Az önkormányzat honlapja teszi közzé, hogy a  2023/2024. tanévre történő beiratkozás ideje 2023. április 20. (csütörtök) és 2023. április 21. (péntek). A tanköteles korba lépő gyermekét a szülő a fenti időszakban köteles beíratni a választott vagy a lakóhelye - ennek hiányában tartózkodási helye - szerinti kötelező felvételt biztosító általános iskola első évfolyamára. A személyes megjelenés a beiratkozás során kötelező, azonban előzetes online jelentkezés jelentősen meggyorsíthatja az intézményi beiratkozás ügyintézését.  

A Dunaújváros Tankerület tájékoztatása szerint április 5-én megnyílt a KRÉTA rendszer előzetes jelentkezésre (nem beiratkozás) alkalmas szülői felülete, az e-ügyintézés, amely a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetőséget nyújt arra, hogy elektronikus úton, előzetesen beküldjék gyermekeik adatait az adott általános iskolába, elősegítve a gyors és gördülékeny ügyintézés megvalósulását. Az elektronikus jelentkezés esetén is nélkülözhetetlen a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok eredetijének személyes bemutatása.

A gyermek felvételéről az iskola intézményvezetője dönt, amelyről írásban értesíti a szülőket. Az iskola elutasító döntése ellen a szülő a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutástól számított 15 napon belül jogorvoslati kérelmet nyújthat be a fenntartóhoz.
Amennyiben a választott iskola felvételt elutasító döntése jogerőre emelkedik, a szülő öt napon belül köteles gyermekét beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.
A kötelező felvételt biztosító iskolák körzete megtekinthető a Dunaújvárosi Tankerületi Központ honlapján, és az Oktatási Hivatal kereső felületén

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában