Rendkívüli közgyűlés

2023.04.26. 17:30

Az összes napirendet megszavazták

Pintér Tamás már a rendes április havi közgyűlésen bejelentette, hogy rendkívüli ülés összehívása lesz szükséges ezen a héten. Ez szerdán délelőtt meg is történt, a testület tagjai négy napirendi pontról döntöttek.

Brousil Csaba

Fotó: LI

A képviselők szavazatukkal támogatták, hogy az önkormányzat az Esze Tamás utca 15-19. társasház részére bruttó 290 ezer forint egyszeri vissza nem térítendő támogatást nyújtson a a 19-es lépcsőház bejáratának akadálymentesítésének megtervezésére. Arról is határoztak, hogy az önkormányzat a HORIZON-MISS-2023-CLIMA-CITIES01-01 című pályázati felhívásra pályázatot nyújtson be, valamint pozitív elbírálás esetén megvalósítsa. A testület megválasztotta a DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. új tisztségviselőit is. Ennek értelmében 2023. július 01.-től 2024. május 31-ig Horváth Tibort választották meg ügyvezetőnek, azzal hogy feladatait megbízási jogviszonyban látja el, díjazás nélkül. Felügyelőbizottsági tagoknak Sáfrány Katalint, Szalóki Lászlót és Barta Endrét választották, utóbbi díjazás nélkül végzi majd a feladatát. Megbízatásuk 2023. június 01-től 2024. május 31-ig szól.

A testület döntött az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló köznevelési feladatok ellátását szolgáló ingatlanok és ingóságok egyházi fenntartók részére történő ingyenes tulajdonba adásáról is. Ez a döntés a Gárdonyi és a Szabó Magda iskolát érinti. Fontos feltétel, hogy az érintett egyház az ingyenesen tulajdonába adott tulajdoni hányadot 15 évig nem idegenítheti el, és azt a juttatás céljának megfelelően köteles hasznosítani, állagát megóvni.

A megállapodásban benne van, hogy a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és jogutódjai részére az Egyház ingyenes használati jogot biztosít, legalább 15 évre az általa használt 334 m2 vonatkozásában a közüzemi költségek megfizetése mellett
Fotó: Laczkó Izabella

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában