Nébih

2023.03.16. 18:00

Szezonális ellenőrzés kezdődött már kedden

MTI

Laboratóriumi vizsgálatokra is sor kerül majd

Az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Nobilis Márton március 14-től rendelte el az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést – tudatta a tárca az MTI-vel. 

Az AM közleményében azt írták: az ellenőrök a többi között fokozottan vizsgálják majd a tojás és az édesipari termékek forgalmazását, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriumában pedig sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket vizsgálnak majd. 

A közlemény szerint Nobilis Márton kiemelte, több évtizedes hagyománya van már a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknek. A tavaszi akció célja, hogy mind a felkészülési időszak, mind a húsvéti ünnepek zavartalanul teljenek, kizárólag biztonságos termékek kerüljenek a családok asztalára. 

Ennek érdekében idén is elrendelte az országos célellenőrzést, amely március 14-től egész húsvét hétfőig, azaz április 10-ig tart majd – tették hozzá. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában