Ügyintézés

2023.03.02. 13:00

Kalkuláljunk ezzel a karbantartással

Az ország valamennyi kormányablakában szünetel az okmány- és járműügyintézés, az okmány­irodák pedig zárva tartanak március 7-én.

Molnár Emese

Illusztráció!

Fotó: MW-archív

A szolgáltató átfogó informatikai karbantartást végez, ezért a központi szakrendszerek nem lesznek elérhetőek – írja a Fejér Vármegyei Kormányhivatal. Ezen a napon az ország valamennyi okmányirodájában szünetel az ügyintézés, a kormányablakokban pedig az okmányügyek (például személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány intézése) és a járműügyintézés (például a forgalmi engedély, forgalomból való kivonás és forgalomba helyezés intézése) szünetel. A karbantartás érinti a Schengeni Információs Rendszert is, ezért március 2-án a soron kívüli, vagyis az 5 napos útlevél iránti kérelmeket nem tudják fogadni a kormányablakokban és ok­mány­irodákban, továbbá március 6-án csak a délig rögzített kérelmek esetében van lehetőség azonnali (24 órás) eljárással kiállított útlevelek átvételére a fővárosban 15 óra után (Központi Okmányiroda). Más ügyek intézését aznap nem érinti. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában