Fesztivál

2023.03.13. 07:00

Halételek, vidámpark, színpadi programok voltak, erős gasztrokínálat - galériával

A hétvégén tartották a dunaújvárosi Halfesztivál és Családi Napok rendezvényét a kemping területén, a Szalki-szigeten vidámparkkal, gasztronómiai sokadalommal, halászléfőző-versennyel és színpadi programokkal.

Balla Tibor

A néha viharos erejű szél nem könnyítette meg a halászléfőzők dolgát, minden trükköt be kellett vetni, hogy egyáltalán életben tartsák a tüzet a bogrács alatt

Fotó: Laczkó Izabella

Az esemény Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának támogatásával jött létre az SN Fesztivál Hungary és Sosi Pizza&Burger szervezésében. 
Az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, ugyanis szombaton igencsak hűvös idővel, néha viharos erejű széllel várta a szabadba kívánkozókat. A szombat délelőtti halászléfőző versenyre mindössze négy csapat nevezett, így a zsűri tagjainak (Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester, mint elnök, Tóth Imre, a Carissa SE elnöke, Mészáros András a Grill Király Kft. képviseletében, Marczis Zoltán szervező és a Corso Étterem séfje) nem okozhatott különösebb problémát az első három helyezettet megnevezni. A díjakat a zsűri elnöke, Szabó Zsolt adta át. A sorrend a következő: 1. Pásztói kolbászolók, 2. Fő-koholisták, 3. Rajta Újváros!, 4. Halfestők. A nyertesek kupáit, plusz a vándorkupát a Carissa Sportegyesület biztosította, a WOW Bár az első helyezettnek 6x4 db-os, a második helyezettnek 4x4 db-os, a harmadik helyezettnek 2x4 db-os fél literes sörcsomagot ajánlott fel, Bogi Ínyenc Világa az első helyezettnek 14 ezer forint értékű, a második helyezettnek 10 ezer forint értékű, a harmadik helyezettnek 8 ezer forint értékű chili termékcsomagot ajánlott fel. 

A Pásztói kolbászolók nem csak a halászlé, a siker receptjét is ismerik Fotók: Laczkó Izabella 

A színpadi programok szombaton 13 órakor kezdődtek Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester megnyitóbeszédével, majd Klép Tamás énekelte el a Szabadság vándorai, majd a Dunaújvárosi Óvoda kórusával közösen Az élet szép című dalt a Légy jó mindhalálig című musicalből, a Zene az kell címűt a Valahol Európában című musicalből, Louis Armstrong Milyen szép a világ (What a wonderful world) című dalát, majd a Dunaújvárosi Óvoda Bóbita tagóvodájának énekes műsora következett. Este jelentős érdeklődés mellett Curtis lépett a tenyérnyi színpadra. Vasárnap kora délután a Dunaújvárosi Óvoda Margaréta tagóvodájának gyermekei énekes összeállítással kedveskedtek, este pedig a TSWR együttes adott koncertet. 

A halászlé azért készül, hogy a tányérban végezze

A rendezvény beharangozójában a következőt írták: „A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen eleme. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Másik kiemelt célunk felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a Duna természeti értékeinek védelmére!” 

A Dunaújvárosi Óvoda Bóbita Tagóvodájának énekes műsora

A rendezvény a jótékonyságra is hangsúlyt fektetett, a Szurkolók az Állatokért Gerecse Alapítvány és a Szurkolók az Állatokért – Dunaújváros tagjai kutyasimogatással várták a kicsiket, és adományokat gyűjtöttek, Barta Endre alpolgármester bejelentése szerint 200 adag halászlét is kiosztottak a rászorulóknak.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában