Farsangi bál, busójárás, kiszebáb-égetés…

2023.02.22. 18:00

Hagyományőrző télűzés a nagyvenyimi iskolában - galériával

Horváth László

A farsangi időszak lezárásaként, egy fergeteges farsangi suli buli után, a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola apraja és nagyja hangos mulatsággal és kiszebáb-égetéssel űzte el a telet, a hideget, hogy hamvazószerdán lecsendesedve megkezdjék a szent negyven nap időszakát. A délutáni programra már napokkal korábban elkezdtek készülődni, plakátokat, maszkokat készítettek, verseket tanultak, videó felvételeket néztek a busójárásról.

Kedden délután az iskola tanulói és pedagógusai saját készítésű busómaszkokkal, kereplőkkel, csörgőkkel, kolompokkal felvértezve, télűző mondókákat, rigmusokat kántálva sétálták körbe az intézmény épületét, majd az udvaron télűző táncot jártak. Az esemény fénypontja a minden rosszat jelképező kiszebáb elégetése volt, amellyel együtt a gyerekek gondűző cédulái is elégtek.   A jó hangulatú délután igen hangosra és vidámra sikeredett.  

(Írta: Lóki-Takács Brigitta tanító)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában