Nagy volt az érdeklődés

2023.01.23. 15:00

Iskolai tájékoztatót tartottak a kulcsi óvodában

Török Tímea

Jobb Gyula, Schinogl Ferenc, Fektiné Palásti Lívia, Molnár-Kettler Veronika Margit

Fotó: Török Tímea

A Fekete István Általános Iskola január 18-án, szerdán délután beiskolázási tájékoztatót tartott. Az érdeklődés nagy volt a leendő tanulók szülei részéről. A pedagógusok és a polgármester alapos ismertetőt tartottak arról, mit is jelent a kulcsi iskolába járni. 
Jelenleg 51 nagycsoportos jár a kulcsi óvodába, de 11 kisgyermek szülei kérvényezték, hogy maradhasson a csemetéjük még egy évig az oviban. Tehát a kulcsi óvoda 40 növendéke mindenképpen iskolás lesz jövőre. De hogy hol kezdik a tanulmányaikat, ebben próbáltak segíteni a szülőknek az ismertetőn. Olvasóinkat Jobb Gyula polgármester tájékoztatta. 

– Természetesen polgármesterként, de nagyapaként is érdekelt vagyok a kulcsi iskola ügyének sikerében. Ezért tartottam fontosnak, hogy én is jelen legyek a beiskolázási tájékoztatón Rendné Pocsai Izabella óvodavezető, Schinogl Ferenc iskolaigazgató, valamint Fektiné Palásti Lívia és Molnár-Kettler Veronika Margit tanítónők mellett. 

Az iskolák közötti versenyben kétségtelen a helyzetelőnyünk, hiszen mi vagyunk helyben. Ráadásul a falusi kis iskola előnyeit megőrizve – azaz, hogy mindenki ismer mindenkit – a kormány által rendelkezésre bocsátott több mint 1,5 milliárd forint segítségével hamarosan egy szép nagy iskolánk lesz. A következő tanévben ugyan még nem a megújult iskolában kezdenek a gyerekek, hanem a moduláris iskolaépületben, amely a Nap háza – Hold udvara rendezvényhelyszínen, a jelenlegi szociális intézmény területén kialakított – egyébként szintén új – iskolaépületben. 

– Nagy örömmel konstatálom minden évben, hogy az elballagó diákok mindig jó eredményeket tudnak elérni a középiskolákban, azaz jelentős tantárgyi tudással rendelkeznek – mondta el lapunknak az esemény kapcsán Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában