Pályaválasztási bemutató

2022.11.18. 08:00

Vajda Papír nyílt napokon jártak a Lorántffyval

Szente Patrícia

A papírgyártás világába nyerhettek betekintést

Fotó: Lorántffy

A papíripar világába nyertek betekintést azok a nyolcadikos tanulók, akik ellátogattak a Vajda Papír Kft. dunaföldvári egységében tartott nyitott napra. Az eseményen a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium tanulói is jelen voltak, ők is segítettek megismertetni a végzősökkel az intézményben elsajátítható papírgyártóképzést. 

A nyolcadik osztályos diákok és tanárok részére szervezett nyílt napon a különféle papíripari szakmákról kaptak tájékoztatást az érdeklődő fiatalok. A program során a jövő szakemberei kisfilm által ismerhették meg a gyárat, továbbá tájékoztató előadással is készült a Vajda Papír és a Lorántffy technikum egyaránt. 

November 8-án, kedden az iskola igazgatója, Marczona Tamás tartott pályaválasztási bemutatót a papírgyárban. A Lorántffy technikum és a Vajda Papír Kft. dunaföldvári egysége között 2020 ősze óta létezik duális partneri megállapodás, ugyanis 20 év után ekkor indult újra a papírgyártó és -feldolgozó képzés az országban. Mivel a papírgyártás hangsúlyos szerepet kapott Magyarország ezen régiójában, ezért szükséges volt a releváns ismeretet és szakképesítést kínáló képzés elindítása. A Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium hazánkban egyedüliként indított papírgyártó és -feldolgozó, csomagolószer-gyártó technikus képzést, ezzel elősegítve a szakképesítést szerző diákok papíriparban történő elhelyezkedését. 

A nyitott napon november 10-én, csütörtökön a Lorántffy iskola gyakorlati oktatásvezetője, Marczonáné Schreiner Györgyi a pályaválasztás jelentőségéről tartott előadást, emellett az esemény során a nyolcadikosok a papírgyártás folyamatának részeiről is információt szerezhettek. 
A nyílt napon négy, a Lorántffyban tanuló tizedikes diák, Máthé Anna, Kőszegi Petra, Major Dávid és Berze Botond segítették a vendégek koordinálását, hiszen ők már kiismerik magukat a gyár területén. Az iskolában a papíripari képzést választó tanulók 11. évfolyamtól kezdhetik meg gyakorlatukat a Vajda Papírnál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában