Gazdasági bizottság indítványára

2022.11.24. 16:55

Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselők

A bizottság november 22. napján kelt indítványában kezdeményezte Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése rendkívüli ülésének összehívását a közgyűlés soron következő rendes üléséig nemhalasztható, a közgyűlés döntését igénylő ügyekben.

Brousil Csaba

Pintér Tamás polgármester az indítványban foglaltaknak eleget téve csütörtökre össze is hívta a képviselő-testület tagjait, hogy rendkívüli közgyűlést tartsanak.

A képviselők a nyílt ülésen öt napirendről tárgyaltak.

Az önkormányzat tulajdonában lévő fogyasztási helyek, valamint az önkormányzat által üzemeltetett intézmények fogyasztási helyeinek földgázenergia- és villamos- energia-ellátásra vonatkozó szerződései 2022. december 31-én lejárnak. 2023. január 1-től új szerződéseket kell kötni, ezekhez nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását határozta el a közgyűlés. Mindkét közbeszerzési eljárás elindításához név szerinti szavazás volt szükséges, a képviselők igennel voksoltak mindkét esetben.

A testület lezárta a Dunaújváros hatályos településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) felülvizsgálatával kapcsolatos véleményezést és el is fogadták azt.

A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium Szent István Program – Gazdaságfejlesztési és Foglalkoztatási Partnerség című TOP–PLUSZ projektjében megújul a 2016-ban létrejött Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum. A közgyűlés az ezzel való együttműködési megállapodást jóváhagyta. Ezzel a döntéssel az önkormányzat a többi között vállalta a fórum munkájában való és az üléseken történő kötelező részvételt.

Az önkormányzat tulajdonában lévő kivett beépítetlen terület, kert megnevezésű földterületek bérleti, földhasználati díját a testület megtartotta a 2022. december 31-én lejáró szerződések újrakötésekor, azaz azokat nem emelte.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában