Programoztak és szöveget is szerkesztettek

2022.11.17. 16:00

Informatikai versenyen mutathatták meg, mit tudnak

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium „gpsz” informatikai csapatversenyét, melyen nem kevesebb mint tíz csapat mérhette össze számítástechnikai tudását.

Szente Patrícia

A versenyen, melyet még 2011-ben indítottak az iskola a fiatalon elhunyt munkatársa emlékére, háromfős csapatok szálltak harcba a dobogós helyezésekért. A november 15-én, kedden tartott vetélkedőre nem csak Dunaújvárosból, de a környékbeli iskolákból, Mezőfalváról, Rácalmásról és Százhalombattáról is érkeztek diákok.

Fotók: Rudas

A versenyzőknek különböző feladatokat kellett megoldaniuk, mint a szövegszerkesztés, táblázatkezelés, Scratch programozás, informatikai keresztrejtvény és villámkérdéseket tartalmazó teszt. A versenyen három dunaújvárosi csapat kiemelkedően szerepelt és dobogós helyezést ért el. A harmadik helyet a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének „Boys” nevű csapata nyerte el, és a második szintén a Szabó Magda „Prime” csapata lett. A képzeletbeli dobogó első fokára a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumból érkezett Molnár Eszter, Pintér-Farkas Mátyás és Fehérvári Gergő triójából álló „KOLBÁSZ” nevű csapata állhatott. 

 

Az idei verseny sikeresen lezárult, a szervezők pedig remélik, hogy jövőre is legalább hasonló mértékű érdeklődés mellett tudják megszervezni, a következő, tizenharmadik szériát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában