Dunaújvárosi Egyetem

2022.11.08. 08:00

A tudományoké és a kutatásoké a főszerep a héten

Dunaújváros Hétfőn elstartolt a Dunaújvárosi Egyetemen a csütörtökig tartó tudományos hét, amely az egyetem egyik kiemelt eseménye.

Török Tímea

Hétfőn a megnyitó után plenáris üléseket tartottak

Fotó: Laczkó Izabella

A biztonságos energia, energiabiztonság lesz a vezető téma a november 8. és 11. között megrendezett, évtizedes hagyománnyal bíró, színes programokkal tarkított tudományos héten, amely sok esetben online és jelenléti formában egyaránt elérhető lesz. 

A rendezvénysorozatot Kovács Pál, majd az egyetem rektora, dr. András István beszéde nyitotta meg. A hétfői plenáris üléseket követően a Megújuló közgazdaságtan címmel a Társadalomtudományi Intézet, a Természettudomány és környezetvédelem címmel a Műszaki Intézet, és A biztonságos jövő pedagógiája című konferenciát a Tanárképző Központ szervezésében tartották meg. 

November 8., kedd az intézeti konferenciáké lesz délelőtt 9 órától délután 17 óráig. Részt vesz a Műszaki Intézet, az Informatikai Intézet, a Társadalomtudományi Intézet és a Tanárképző Központ is. Délután 17 órától este 19 óráig pedig tésztahídépítő versenyt szerveznek a P épület folyosóján. 

November 9-én, szerdán az előző évek gyakorlatát követve, a Karriernap keretein belül a hallgatóknak és az érdeklődőknek lehetőségük nyílik majd a szakmai partnerek és cégek tevékenységét kiállításaikon keresztül megismerni. Az esemény délelőtt 10 órától 13 óráig tart, és annak a Dunaújvárosi Egyetem P jelű épülete ad otthont. Majd délután Tudományos Diákköri Konferenciára és a verseny eredményhirdetésére kerül sor a szervezők szándékai szerint. 
November 10-én, csütörtökön reggel 8 óra 30 perctől a Nukleáris és Nemzetközi Főigazgatóság programja, majd a 12 óra 30 perctől délután 15 óráig a Nemzetköziesítés aktualitásai és az Erasmus-projektek lebonyolítása címmel a tapasztalatokról és a lehetőségekről lesz szó a rendezvénysorozat záró előadásán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában