Dunaújváros

2022.10.28. 17:23

Miserend és urnatemetői nyitvatartás

A közelgő ünnepek, a mindenszentek és a halottak napja okán a dunaújvárosi római katolikus egyházközség egy tájékoztatóval szolgál a híveknek a miserendről és a Krisztus király-főtemplom urnatemetőjének nyitvatartásáról.

Molnár Emese

Fotó: MW

A plébánia weboldalán azt írják, hogy október 29-én és november 2-án 8–14 óra között, október 30-án, 31-én és november 1-jén pedig 8–10 óra között látogatható mágneskártyával az urnatemető. Viszont a parkolók felől is megközelíthető az urnatemető, itt október 29-én és november 2-án 14–20 óra között, a többi jelzett napon pedig 10–20 óra között lesz nyitva. 

A mindenszentek főünnepét megelőző hosszú hétvégétől a halottak napjáig a nagytemplomban megtartandó szentmisékre is rendhagyó időpontban várják a híveket. Október 29-én, az évközi 31. vasárnap előestéjén 18 órakor, október 30-án pedig 9 órakor kezdődik a szentmise. Október 31-én és november 2-án 7.30-kor kezdődik a szertartás. November 1-jén, mindenszentek ünnepén 9 órakor várják a híveket a templomba. 
A Székesfehérvári egyházmegye tájékoztatása alapján, november 1-jén, a mindenszentek ünnepén 18 órakor Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét a székesegyházban minden szent tiszteletére, azokéra is, akiket külön emléknappal nem ünnepel az egyház. Másnap, halottak napján 15 órakor a székesegyházban tart a megyés püspök engesztelő szentmisét az I. és a II. világháború során elesett hős katonákért és hozzátartozóikért. 

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában