Magyar Falu Program

2022.10.27. 10:00

Két komoly traktorral bővült a gépjárműpark

A Magyar Falu Programot kimondottan a kistelepülések helyben megjelenő igényeire szabták. Kulcson a program révén legutóbb elnyert támogatásból a falu karbantartáshoz nélkülözhetetlenül szükséges eszközöket vásároltak.

Török Tímea

Ez a traktor is a kulcsiakat fogja szolgálni ezentúl

Fotó: Török Tímea

Jobb Gyula polgármestert kérdeztük a legújabb beszerzésekkel kapcsolatban: 
– A falu népességszámának ugrásszerű emelkedéséről sokszor sok helyen elmondtam, hogy egyszerre örömteli és egyben rengeteg feladat is a településnek, amihez leginkább három dologra van szüksége Kulcsnak: pénz, pénz és pénz. Ezért minden lehetséges segítségért pályázunk és hálásak vagyunk. 

– A céljaink megvalósításának finanszírozásában a Magyar Falu Programnak is jelentős szerepe van. Különösen azért, mert a program száz százalékban finanszírozott, tehát a település költségvetéséből nem kell önerőt biztosítanunk. A másik, hogy lehet kis összegekre pályázni, ami igazodik a kisebb igényeinkhez. Harmadrészt viszonylag egyszerű a benyújtás. Nem utolsósorban pedig a pályázat előfinanszírozott, vagyis az elbírálást követően néhány napon belül már a település számlájára utalják az összeget – fejtette ki a polgármester. 

– A közelmúltban arról tudtam tájékoztatni a lakosságot, hogy a 2021-ben kiírt Magyar Falu Program keretében elnyert kommunális eszközbeszerzés keretében kapott 11 112 500 forint pályázati támogatásból számos, nagyon fontos eszközt sikerült beszereznünk a település rendben tartásának segítésére. Nagyon vártuk már ezeket az eszközöket, amiket a területeink rendben tartásához éppúgy tudunk majd használni, mint később az utak javításában is. A pályázati forrás jóvoltából egyszerre tudunk időt spórolni majd és munkaerőt kiváltani. 

– A támogatásból két darab komoly fűnyíró traktort vásároltunk, vágóasztallal, valamint egy vibrohenger, egy irányváltós lapvibrátor és egy lombfúvó is településünket gazdagítja. Köszönjük Magyarország Kormányának a lehetőséget, amellyel településünk fejlesztését tudjuk elősegíteni – mondta el a Magyar Falu Program kapcsán Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában