Halgazdálkodás

2022.10.27. 09:00

Harminc mázsa ponty az év utolsó telepítésén

Három helyszínen, összesen harminc mázsa háromnyaras pontyot telepített a térségi Duna-szakaszon szerdán délelőtt a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége (HVDSZ).

Szabó Szabolcs

A haltelepítés a dunaújvárosi komplejárónál kezdődött

Fotó: Laczkó Izabella

A HVDSZ alelnöke, Dual­szky-Kovács István lapunknak elmondta: – Az extrém aszály miatt a halgazdálkodásra jogosult szervezetek felmentést kaptak az idei évre korábban elfogadott halgazdálkodási terv teljesítése alól. Egyrészt a rendkívüli szárazság a haltermelőknél is komoly gondokat okozott, másrészt a nyári időszakot a dunai halállomány is megsínylette. 

A rétimajori halgazdaságból érkeztek a pontyok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mindezek ellenére a HVDSZ szakemberei szerdán három településen, Dunaújvárosnál, Rácalmásnál és Kulcsnál tíz-tíz mázsa háromnyaras, harminc-negyven centis pontyot telepített a Dunába. Ezzel sikerült teljesíteni a 2022-re vállalt halgazdálkodási tervünket. Ami a jövőt illeti, a haltermelőknél is drasztikusan emelkedtek az árak. Amíg korábban a már említett háromnyaras ponty kilóját 780 forintért vásároltuk, ez ma már 1420 forintba kerül. Mivel a telepítések anyagi forrását főként a területi jegyek jelentik, így várhatóan e horgászjegyek ára is emelkedik majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában