Pálhalma

2022.10.22. 07:00

Egy a holtbiztos, jelenleg járdákra nincsen pénz

Lakossági fórumot tartottak csütörtökön este Pálhalmán. Orosz Csaba és Tóth Kálmán képviselők a piros sarokban, amíg nagyjából harmincan a lakosság részéről a kék sarokban. A két fél barátságos mérkőzést vívott minden esetben a jobbítás szándékával.

Agárdy Csaba

Orosz Csaba (balról) és Tóth Kálmán a pálhalmai lakossági fórumon

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A kiemelt témakörök a lakosság részéről a buszközlekedés, a közvilágítás és a szeméthelyzet volt. A képviselők állták a sarat, általában Orosz Csaba válaszolt a felvetésekre. 

Orosz Csaba több kérdésre úgy felelt, tisztában van azzal, hogy mindenkinek nem lehet megfelelni egy-egy döntéssel. Példaként említette a nemrég elhelyezett pingpongasztalt és a pihenőpadot: sokaknak örömére szolgál, de vannak lakók, akik elég erőteljesen kérik, máshova helyezzék el azokat. 
A másik probléma, nem mindig ahhoz fordulnak, aki illetékes lenne. 

– Sokáig hivatásos tűzoltó voltam, ma már nem. Mégis többen engem hívnak tűz esetén, pedig én már nem tudok segíteni, a megoldás a 112-es telefonszám – mondta Orosz Csaba. 

Azt is hozzátette, sokszor eljut hozzá a probléma, megpróbálja megoldani, de visszajelzés nagyon ritka, ilyen esetben azt hiszi, minden rendben. Ezért kéri a lakosokat, hogy a Facebook-csoportjukban jelezzenek. 

Két hölgy is megemlítette – többen helyeseltek –, hogy az élelmiszerbolt előtt nem áll meg a helyi járat csak a helyközi. A két képviselő ígéretet tett arra, utánajárnak a dolognak. 

A lomtalanítással is akadt többeknek gondjuk. Ez abból adódik, hogy a társasházak elé évente egyszer lehet nagy konténert kirakni, a családi házas övezetben a lakónak kell kérniük a lom elszállítását a Dunanett-től. Orosz Csaba ezzel kapcsolatban megemlítette, múlt héten szombaton negyvennyolc köbméter szemetet szállítottak el. 

A városrésznek (Pálhalma közigazgatásilag Dunaújvároshoz tartozik) komoly problémája a járdák tűrhetetlen állapota. Az egyik felszólaló elmondta, borzalmasak, balesetveszélyesek, főleg az idősebbek számára, akik csetlenek-botlanak a járdát használva. 

Ez esetben Orosz Csaba kategorikus választ adott: 
– Sajnos a közeljövőben előrelépés ezen a területen nem várható, aminek a legfőbb oka, hogy nincs pénz a felújításra. Ezt biztosan mondhatom. 
Egy hölgy azt hozta szóba, sok – főleg éjszakánként – a hívatlan látogató Pálhalmán, és ezért jó lenne a városrészt bekamerázni. 

Orosz Csaba ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, nem tudja, a városban működő kamerarendszer itt is használható-e. A másik pedig az, egy ilyen beruházás igen költséges. Azt azonban mindenképpen szeretné, hogy a 62-es útról a pálhalmai bekötőút be legyen kamerázva. 

Befejezésként kellemes dolog került szóba, az őszre tervezett pálhalmai lecsófőzés, amiből nem lett semmi. 

– Különböző okok miatt elmaradt, de nem mondtunk le egy közösségi program létrehozásáról. Tavasszal szeretnénk pótolni a most elmaradt bulit, de nem lecsót főzünk majd, hiszen olyankor a paprika és a paradicsom igen drága, hanem valami más ételt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában