Három napon keresztül, három helyszínen

2022.09.16. 07:00

Mától vár a tökfesztivál

Szeptemberben a rácalmásiak tökfesztiválja a térség egyik legszebb helyszínére csábítja az őszi élmények után vágyakozó közönséget. A változatos tematikájú programok között mindenki talál vonzó lehetőséget a kikapcsolódásra.

Török Tímea

Fotók: Laczkó Izabella/DH

Fotó: LI

Rácalmás - Ma délelőtt 10 órakor megnyitja kapuit a XVIII. Rác­almási Tökfesztivál. Három napon keresztül és három helyszínen válogathatnak a programok közül kedvükre valót a fesztiválra ékezők. A bázis természetesen a Jankovich-kúria, ahogyan azt megszokhattuk, mellette a csodálatos Duna-parton lévő Vizi Gábor Vízitúra Megállóhely az új helyszín, a tökös kompozíciókat pedig a Millenniumi parkban csodálhatják meg. 

 

A nagyszínpadon közel 25 fellépő szórakoztatja majd a közönséget. Olyan sztárok lépnek fel a rácalmási színpadon, mint péntek este a Neoton Família sztárjai és az Animal Cannibals, szombaton érkezik Levente Péter, Raulék, Follow the flow, DR BRS és vasárnap este Rúzsa Magdival zár a tökfesztivál. 
Mindezek mellett külön gyerekprogramok, kiállítások, gyermekfoglalkozások, gasztroélmények és tökös programok várják az érdeklődőket. A kúria termeiben több témában láthatnak fotókiállítást. Ismét lehet korhű ruhákban fényképezkedni. 

Természetesen idén is megválasztják majd az óriástököt termesztők közül a Tökkirályt, és ahogy azt illik, meg is fogják koronázni a tökhintónál. De lesz tökös bringatúra is, egész nap járja a település utcáit a városnéző kisvonat, és a Szentháromság téren veterán autók és motorok bemutatóját tekinthetik meg a fesztiválozók. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában