Dunaújváros Hangja

2022.07.30. 09:00

Vasárnap este már a közönségnek énekelnek

Szabó Szabolcs

Csikós Napsugár is fellép a liget színpadán

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Vasárnap 18 órától a Petőfi ligetben a közönség élőben is meghallgatja a Dunaújváros Hangja tehetségkutató verseny második körébe jutott dalnokainak produkcióit. Az elmúlt két hét munkáiról és a vasárnapi programokról Veres Viktória, a kezdeményezés kommunikációs munkatársa beszélt lapunknak: 
– Minden középdöntősnek megadtuk a lehetőséget arra, hogy énektanár segítségével és tanácsaival felkészülve léphessen majd a közönség elé. Aki élt ezzel, azzal Futó-Mészáros Krisztina foglalkozott énekóra keretében. Ezenfe­lül pedig, akinek szüksége volt rá, a zenei alap minőségét Futó Gábor biztosította. A versenyzőktől annyit kértünk, hogy az általuk előadott dal hosszúsága három perc körül legyen. Stílusban, műfajban, hangulatban nagyon vegyes a zeneszámok összetétele, ez is jelzi a versenyzők sokszínűségét. 
 

Veres Viktóriát az előadott produkciók értékeléséről, valamint a vasárnapi menetrendről is kérdeztük: 
– A zsűritagok nemcsak a hangot, bár ez az elsődleges szempont, hanem a produkciót értékelik. Fontos a fellépő kisugárzása, az, hogy hogyan tudja magával ragadni a közönséget, miként uralja a színpadot. Minden versenyzőt röviden értékelni fognak, és pontozórendszer alapján dől el, hogy kiket tartanak a legalkalmasabbnak a továbbjutásra. Az, hogy kit hány pontra értékelnek, a zsűritagok között marad. Vasárnap 18 órakor a liget színpadán a Fun Company zenekar kezd. Ők melegítik be a színpadot és a közönséget. Egy rövid koncert után elkezdődik a verseny, szépen sorban érkeznek majd az előadók. Ha mind a tizenöten sorra kerültek, ismét a zenekar lép színpadra, ezalatt tanácskozik majd a zsűri a produkciókról. Amint megszületett az eredmény arról, hogy kik a döntősök, ott, helyben ezt bejelentjük. Ezt követően indítjuk el az online szavazást, amely után kiderül, hogy végső soron ki lesz Dunaújváros Hangja. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában