A hagyományok őrzői

2022.07.01. 10:00

Selmeci diáknapok az egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) a házigazdája idén a selmeci diáknapoknak. A háromnapos program csütörtök délután a DUE „P épülete” melletti parkban a megnyitóval kezdődött – tűző melegben.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Az rögtön szembeötlött, hogy a szervezők nem bíztak semmit a véletlenre, sörsátor, párakapu várta a diákokat, akik cseppet sem voltak könnyű helyzetben. A különböző felsőoktatási intézmények sötét, és igen vastag anyagból készült egyenruhája nem kimondottan arra való, hogy harmadfokú hőségriadóban hordják. Az viszont tény, hogy az orvosok által javasolt folyadékpótlással nem volt különösebb probléma. A diákok „boldogan” köszöntötték egymást „Jó szerencsét!” felkiáltással.

A megnyitó előtt mindenki arra törekedett, hogy a kánikulában valamilyen árnyékos helyet foglaljon el. Először Fülöp Hunor, az egyik főszervező köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes szólt a résztvevőkhöz.

 

– Egy nagy családot alkotnak a „selmeciek” a világ minden pontján. Elég csak a gyűrűnket felmutatni. A selmeci hagyományok közösségformálóak, bízom benne, hogy szép három nap vár mindannyiunkra.

A rektorhelyettes rövid beszédét hangos „Vivát!” felkiáltással üdvözölték a hallgatók.

Ezután Fülöp Hunor felkérte a megjelenteket, hogy „Laci bácsinak”, vagyis dr. Molnár Lászlónak, a Dunaújvárosi Egyetem ikonikus alakjának, egykori főigazgatójának az emlékére, és a selmeci diáknapok tiszteletére közösen énekeljék el a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt. A háromnapos rendezvény ezzel kezdetét vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában