III. Duna menti Nyugdíjas Találkozó

2022.07.16. 07:00

A Duna-parton vidámság és jó társaság találkozott

Hatalmas sikert tripláztak július 14-én a kulcsi hajóállomáson megrendezett III. Duna menti Nyugdíjas Találkozón.

Török Tímea

A Tamásiból érkező tánccsoport egy westernshow-val és countryzenével kápráztatta el a közönséget

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Kulcs - A szakértők szerint a nyugdíjba vonulással lezárul egy időszak, ami jó esetben új célok kitűzésre motiválhatja idősebb embertársainkat. Sokat számít, milyen életformát választ a nyugdíjas, és hogyan bánik intellektuális és lelki erőforrásaival. Az aktív életforma ugyanis erősíti az ellenálló képességet és hosszabb ideig megőrizhetik az idősebbek az önállóságunkat. A szellemi és fizikai aktivitás évekkel képes kitolni az egészségromlás határait, csakúgy, mint a kiterjedt kapcsolatrendszer. Mindezekről meggyőződhettünk a kulcsi Duna-parton. 

Ki kell emelni a mezőfalvi tánccsoport cigány táncos produkcióját, zajos sikert aratott Fotó: Török Tímea

Csütörtökön a Duna menti nyugdíjas-találkozók sorában a 2018-as és 2019-es után, a harmadik nagyszabású eseményt szervezte meg a helyi nyugdíjasokból álló Vidám Emberek Közössége. Közel 20 nyugdíjascsoport csaknem 300 tagja érkezett a megújult hajóállomásra a „vidám invitálásra”, többek között Soósné Gödöny Terézia is. 
A vendéglátók vezetője, Kaiserné Gödöny Erzsébet a következőket mondta el: 
– Annak idején azért hoztuk létre a rendezvényt, hogy megismerhessük egymást és vidáman együtt tölthessünk egy napot. Ez nem egy bonyolult filozofikus eszme, mégis szerintünk ez a lényeg, a vidámság és a jó társaság. Mert, aki vidám, az nem beteg. Vagy ha mégis, könnyebben gyógyul és bizonyára ti is tapasztaljátok, hogy együtt minden sokkal könnyebb. 

A hölgyek mellett kicsit kevesebb szerep jutott az uraknak

A szervezet vezetője tolmácsolta Jobb Gyula polgármester üdvözletét, aki nagy sajnálatára idén nem tudott részt venni a rendezvényen, majd átadta a szót Deák Ibolya képviselőnek, aki az önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket. 
A megnyitó után minden nyugdíjascsoport rövid bemutatkozó műsorral szórakoztatta a rendezvény közönségét és egymást. A közel húsz csoport mindegyikének műsora kidolgozott és színvonalas volt. Néhányukat emelném ki az idei kedvenceim közül. Kezdetnek mindjárt a házigazdákat, akik különleges dalban mutatkoztak be, és mondták el instrukcióikat, saját kivitelezésben készült, csodaszép formaruhájukban. A Tamásiból érkező tánc­csoport egy westernshow-val kápráztatta el a közönséget, a stílusos jelmezek és a countrymuzsika kellően megalapozták a hangulatot. 

A közönség több produkciónak is állva tapsolt, mint például a balatonszentgyörgyi Kis Ferencnek, akinek tárogatón játszott dallamait többen megkönnyezték. A besnyői asszonykórus saját gyűjtésű népdalcsokrát is hangos elismerés követte, és felállva tapsoltak az ajkai versmondó hölgynek is. Ki kell emelni a mezőfalvai küldöttség cigány táncos produkcióját, amely látványos, szórakoztató mivolta miatt külön elismerést érdemel. 

Nyári László zenekarának autentikus hangzását Szávolovics Gabriella nótaénekes egészítette ki Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap 

A közös ebéd előtt dr. Menyhárt Ferenc mondott bibliai gondolatokkal fűszerezett jókívánságot a résztvevőknek. Majd az önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából Nyári László cigányprímás és zenekara vette át a főszerepet a színpadon. Az öttagú cigányzenekar autentikus hangzása különleges élmény volt, amit Szávolovics Gabriella és Bokor János nótaénekesek produkciójával tovább színesítettek. 
Zárásként a senior táncosok bemutatója, közös tánc és mulatozás következett kifulladásig, ehhez Mészáros Gábor szolgáltatta a talpalávalót. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában