Javították az úthálózatot

2022.07.09. 07:00

Kevesebb kátyú, több bukkanó

Mezőfalván az elmúlt napokban javították az úthálózatot, melynek keretén belül nem csak a gödrök száma csökkent, de több helyen is forgalom lassítókat alakítottak ki. A bukkanóknak sokan örülnek, sőt a megkérdezett lakosság szerint keveslik is. Ahogy mondták: Még több kellene!

Horváth László

Lakossági kérésre a Mátyás király utcában forgalomlassító fekvőrendőrt készíttetek. Az utcában lakók szeretnének többet is.

Első olvasatra fura lehet a cím, hiszen az útfelújításokkal általában megszűnnek a bukkanók. Mezőfalván azonban éppen ellenkezőleg történik a dolog. Ezúttal azonban nem bánkódnak az emberek. Márok Csaba polgármestert kérdeztük a munkálatokról és az új fekvőrendőrökről.

Minden évben javítják a belterületi utakat, de igazi az újra aszfaltozás lenne

- Az évenkénti felújítási program szerint mindig felmérjük, melyek azok a területek, ahol a legszükségesebb a beavatkozás. Természetesen a megfelelő beérkezett ajánlatok közül választódik ki a kivitelező. Az idei évben a lakossági kéréseket is figyelembe vettük, ami forgalom lassító berendezések elhelyezését jelentette. Például a Mátyás király utcában korábban már aláírásgyűjtés történt ennek igénylésére. A telepítéssel kapcsolatban rendőrségi véleményeket is kikértük. Így nem csak az említett Mátyás király utcában, hanem az Árpád utcában kettő, a Hunyadi utcában egy forgalom lassító került kiépítésre. Az igények azért ennél jóval nagyobbak. Akár minden tíz méterre tehetnénk, de nem szeretnénk rongálni sem az utakat, sem a közlekedési eszközöket. A kátyúzáson kívül megvalósul még a Mátyás király utca vége felé lévő átkötő útszakasz letöredezett peremének kijavítása. Erre is sok panasz érkezett a lakosság részéről. Most betonos felvezető rész lesz kialakítva. A munka kizárólag önkormányzati finanszírozásból valósul meg, ami több mint egymillió forint. Tudjuk, hogy a végleges megoldás nem a kátyúzás, hanem az újra aszfaltozás, de ehhez még nem áll rendelkezésre megfelelő forrás. Folyamatosan pályázunk a Kinizsi utca végének aszfaltozására, ami régi adósságunk a lakosság felé, de eddig még nem nyertünk. Természetesen nem csüggedünk, és állandóan figyelemmel kísérjük a lehetőségeket – válaszolta érdeklődésünkre a munkálatokkal kapcsolatban Márok Csaba polgármester.

Mezőfalván több utcában is kijavították a kátyúkat

A megkérdezett lakosok közül szinte kivétel nélkül üdvözölték a fekvőrendőrök létrehozását. Még azok is, akiknek a házuk előtt van és csörög, zörög rajta az éppen áthaladó jármű és vontatmánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában