Nekrológ

2022.07.08. 22:47

Búcsú Szabó Lászlótól és Zih Dávidtól

2022. július 4–én borzalmas hír rázta meg a büntetés-végrehajtási szervezetet, két szakembert szolgálati feladataik ellátása során Rácalmáson, a Kis-Duna ághoz tartozó területen a folyó sodrása a mélybe húzta. A tragikus gyorsasággal bekövetkezett balesetben sajnálatos módon mindketten életüket vesztették.

BVOP

Fotó: Shutterstock

 

Szabó László c. bv. zászlós 2007. január 1-jén szerelt fel a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol a Biztonsági Osztályon kezdett dolgozni. 2017. október 1-jétől az intézet kutyatelep-vezetője lett, majd 2019. szeptember 1-jétől a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Központi Támogató Főosztály Készenléti Osztályán látta el feladatait. 
Szakmai munkája elismeréseként 7 alkalommal intézetparancsnoki, 1 alkalommal országos parancsnoki jutalmazásban részesült.

Zih Dávid bv. őrmester 2017. szeptember 1-jén szerelt fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol foglalkoztatási felügyelőként dolgozott, majd 2021. december 1-jétől kutyavezetőként teljesített szolgálatot a Márianosztrai Fegyház és Börtönben. Szakmai munkája elismeréseként 2 alkalommal intézetparancsnoki jutalmazásban részesült.

A kollégáink munkájukat kiemelkedő szorgalommal, elszántan végezték, az állatok iránti szeretet és a hivatástudat motiválta őket.

Családjaik gyászában, fájdalmában osztozik a büntetés-végrehajtási szervezet teljes személyi állománya, személyükben kiváló embereket ismerhettünk meg.

Emléküket örökre megőrizzük!

 

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában