Szántóföldi Napok és Agrárgépshow

2022.06.01. 08:00

Szántóföldi börze, mezőgazdasági gépszemle lesz

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ismét megrendezi Magyarország legnagyobb mezőgazdasági rendezvényét, a Szántóföldi Napok és Agrárgépshow elnevezésű kétnapos programot.

Molnár Emese

Fotó: LI

A hagyományoknak megfelelően a Mezőfalvai Zrt. biztosítja a helyszínt (Mezőfalva-Nagysismánd szántóföldi területen) a június 1–2. közötti rendezvénynek. 
Mint azt a rendezvény ajánlójában írják, közel 42 hektáros területen egyedülálló kínálattal mutatják be a gazdálkodóknak, szakmai látogatóknak, valamint az agrárium iránt érdeklődőknek a legújabb agrártechnológiákat és gépeket. Az érdeklődők közvetlenül a terepen ismerkedhetnek meg a legújabb innovációkkal, a precíziós gazdálkodás friss trendjeivel, a legutóbbi szántóföldi napok óta született fejlesztésekkel. A szakmai program továbbképzési lehetőséget is kínál, amelyen tájékoztatást adnak a legfontosabb növénykultúrákban az egyes szakterületek kutatási eredményeiről, újdonságairól, aktualitásairól – mindezt gyakorlatorientált módon, helyszíni szemléltetéssel, terepen is alkalmazható praktikák átadásával. 

Ma kezdődik az ingyenesen látogatható program Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Az ingyenesen látogatható rendezvény mindkét napon 9 órakor nyitja meg kapuit a vendégek előtt (díjmentes a parkolási lehetőség is a személykocsival érkezőknek). A megnyitó június 1-jén 10 órakor lesz. Az idei rendezvény tematikája az innováció. Az expo központi részén kialakított, közel 1,5 hektáros kamarai bemutatóterületen a mezőgazdálkodáshoz kapcsolódó aktuális szakmai információkkal és bemutatókkal várják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakértői az érdeklődőket. Ebben a szekcióban több témát is kifejtenek részletesebben, úgy mint a fenntarthatóság, az országos jégkármérséklő rendszer működése, a szakképzés. 
A tervezet szerint az első napon 10.30-kor kezdődnek az előadások: tájékoztató a precíziós gazdálkodásról a fenntartható növénytermesztésért, az e-permetezési napló használatáról és az őstermelők családi gazdaságainak értékesítési feltételeiről. 
Folyamatos lesz a szabadtéri állógépes kiállítás, de munka közben is megtekinthetőek a gépmonstrumok (kültéri demópályás bemutató), amelyekkel mindkét napon 11.30-kor és 14.30-kor vonulnak fel a kijelölt területekre. 


A kínálatban szerepel még talajszelvény-, szántóföldi fajtasor-, termőföldi mikroparcellás bemutató. A fenntarthatósági tanösvényen gyakorlati példákkal is bemutatják a környezeti szempontból fenntartható mezőgazdálkodás és a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaihoz való alkalmazkodás lehetőségeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában