Haltelepítés

2022.06.01. 10:00

Gyérítés után pontyok

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Hétfőn és kedden a szakemberek eredményes hínárgyérítést végeztek a dunaújvárosi Felső-öbölben – tájékoztatta lapunkat a munkálatokról Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke, aki lapunknak elmondta: – A korábbi tervek szerint június 1-jén, azaz a mai napon két helyen, a Felső-öbölben és a Kikötői-öbölben pontytelepítést tartottunk volna, ám a halakat szállító tógazda jelezte, technikai okok miatt csütörtökre csúszik a telepítés. 

Gyérítés közben Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A helyi horgász­egyesület a telepítést követően a következő szabályokat kéri betartani az említett vízterületeken: a telepítés napjától számított 2 napon át (jún. 2–3.) horgászni csak napkeltétől napnyugtáig szabad, a telepítés napjától számított egy hét alatt (jún. 2–8.) összesen legfeljebb 6 ponty megtartása engedélyezett, telepítéstől függetlenül naponta maximum két darab ponty tartható meg. A ponty méretkorlátozása e vizeken 35 centiméter, azaz a helyi horgászrend szerint a 35 és 65 cm közötti méret vihető haza. Csütörtökön mintegy 15 mázsányi ponty érkezik majd a Felső-, illetve a Kikötői-öbölbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában