Menü

2022.06.07. 07:30

Elmélyedhetünk az ínséges, háborús idők receptúráiban

Szabó Szabolcs

Fotó: Shutterstock

Ha továbbra is így kúsznak a sztratoszféra irányába az élelmiszerárak, akkor egy időre – talán végleg – hátrébb kell sorolnunk szeretett szakácskönyveink jelentős részét, vagy legalábbis már fikciós írásműként kell majd tekintenünk a bennük foglalt menükre. Cserébe elmélyedhetünk az ínséges, háborús idők receptúráiban. A magyar gasztronómiai irodalom egyik alapművének (Dunántúli szakácskönyv) szerzője, Alsószopori Nagy Ferencné az 1916-ban közreadott Háborús ételek című füzetben például az alábbi ételsort ajánlja: vasárnap – pehelyleves, főzelékpecsenye, kétszersült-felfújt, péntek: mágnásleves, gesztenyés brokelli.

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában