Kerek évforduló

2022.05.13. 08:00

Isten éltesse sokáig Eszti nénit

Brousil Csaba

Fotó: LI

Szerdán Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő, az oktatási, kulturális és társadalmi kapcsolati bizottság elnöke köszöntötték Gerendai Györgynét 90. születésnapja alkalmából a Mikszáth utcában. 
Gerendai Györgyné, vagy, ahogy mindenki hívja Eszti néni 1932. május 1-jén született Dunapentelén. Öten voltak testvérek. Nem szakadt el szülőhelyétől, hiszen az óvárosi gyógyszertárban dolgozott segítőként. 

Az ünnepelt, Gerendai Györgyné Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Később családot alapított, és attól kezdve háztartásbeliként tevékenykedett. Két lánya született, egy unoka boldog nagymamája. Egészen 83 éves koráig művelte a kertet, gondozta a ház körüli állatokat. Mindennapjai ma már leginkább tévénézéssel és olvasással telnek. 
Eszti néni virágcsokrot és egy ajándékcsomagot kapott az önkormányzati látogatóktól, illetve átvehette az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot és az önkormányzat által kiállított köszöntő emléklapot is, mindkettőt díszkötéses mappában. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában