Remekeltek

2022.04.27. 07:00

Öt arany minősítés jutott a Széchenyi gimnáziumnak

Keszthelyen április 21. és 23. között rendezték meg a Helikoni Ünnepségeket. A Dunántúl középiskolái húsz kulturális kategóriában mutathatták meg tudásukat. A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium a százkét iskola között hatodik lett összesítésben, amíg a Fejér megyei iskolákat mind megelőzte.

Agárdy Csaba

A Helikoni Ünnepségeken a dunántúli középiskolák képviselői vesznek részt. Az alapító gróf Festetics György 1817-ben szervezte meg első alkalommal az ünnepségeket. És hogy a Festetics család számára mennyire fontos még mindig az esemény, azt az is bizonyítja, az idei ünnepség fővédnöke dr. Festetics György herceg volt. 

A Széchenyi gimnázium vegyes kórusa arany minősítést kapott a Helikoni Ünnepségeken Fotók: Terecskei András

Ne feledkezzünk el a zsűritagokról sem, igaz, csak néhány nevet kiemelve: Eckhardt Gábor, Thész Gabriella, Quintus Konrád, Bencze Ilona, Wolf Kati, dr. Tari János ítélkezett az előadásokról. 
– A zsűri nagyon szigorú volt, előfordult, hogy nagy nevű művészeti iskola semmilyen elismerést nem kapott. Egy-egy kemény kritika után néha eleredtek a könnyek – tudtuk meg Péntek Klárától, aki az ezüstérmes Puxínpad felkészítő tanára volt. 
Quintus Konrádtól a dunaújvárosi diákok nagyon jó kritikát kaptak, kiemelve azt, hogy hallatlanul koncentrált előadást láthattak tőlük, méghozzá élő zenével. 


Az aranyérmes Széchenyi vegyes kórus vezetője, Pocsai Mária több nappal az esemény után nagyon büszkén mondta, hogy a zsűri az ő előadásukat így véleményezte: „Egy boldog kórusvezető, boldog kórusát láthatták.” 
Az eredményekről: a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium a hatodik helyen végzett a pontrendszer alapján (arany: három, ezüst: két, bronz: egy pont, fődíj öt pont). 

Urbán Panka citerajátékát bronz minősítéssel ismerte el a zsűri

Arany minősítést kaptak: a Széchenyi István Gimnázium vegyes kara, kórusvezető: Pocsai Mária. Héger Ádám – zongora, felkészítő tanár: Antal Anna. Szloboda Balázs – harmonika, felkészítő tanár: Juhos Melinda. Szabó Noel – versmondás, felkészítő tanár: Péntek Klára. Dun­Art csoport – Botka Csenge, Csikós Napsugár, Csontos Re­náta, Varga Ákos – Társas magány fotósorozat, felkészítő: Csikós Árpád. 
 

Ezüst minősítés: Puxínpad – színjátszás, felkészítő tanár: Péntek Klára. Kupsza Noémi – furulya, felkészítő tanár: Vári Péterné. Beretka Ádám – dalszerző, énekes. 
 

Bronz minősítés: Urbán Panka – citera, felkészítő tanár: Pocsai Mária. 
 

Elismerő oklevél: La mia Quaglia zenekar (Böszörményi Csilla, Kiss Szonja, Kiss Johanna, Járai Marcell, Kiss Gergő, Molnár Máté, Mádai Csanád). Pántlika népdaléneklő csoport (Csikós Napsugár, Jámbor Zsófi, Késmárky Lili), felkészítő tanár: Pocsai Mária. Czuppon Péter – néptánc, felkészítő tanár: id. Czuppon Péter. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában