Közgyűlés

2022.04.21. 08:00

Hitelek kiváltása és újabbak felvétele is napirenden van

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Április 21-én, vagyis ma közgyűlést tart városunk képviselő-testülete. A döntéshozói munkát megelőzően két ünnepi eseményre is sort kerítenek: ekkor nyitják meg Gombos István ötvös iparművész legújabb kiállítását. A mintegy negyven alkotói évét bemutató tárlatot a közgyűlési terem előtti aulában rendezték be még az előző héten. 
Aztán ezen az ülésen adják át a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat; ezeket minden évben olyan személyek kapják, akik sokat tettek a város közbiztonságáért, általában hivatásos állományú rend­őröket, tűzoltókat, polgárőröket köszönthetünk a díjazottak között. 
 

Az elismerések átadása után a napirendre tűzött pontok tárgyalásával folytatódik a közgyűlés. Az előzetes tájékoztatás alapján 32 témában, nyílt ülés keretében, további három (díjak adományozásáról szóló) napirendről pedig zárt ajtók mögött határoznak. 
A nyílt ülés napirendjei között találhatunk olyan előterjesztéseket, amelyek jelentősen érintik a város gazdálkodását. Ilyen az, hogy az egyik banknál 2020-ban felvett három beruházási hitelt, amelynek még 240,9 millió forint a fennálló tőketartozási összege, most kiváltanák egy másik banknál. Az előterjesztésben azt is írják, hogy az új konstrukcióban 2024. június 28-tól kezdődhetne a tőketörlesztés. Ugyanezen pénzintézettől 2032. december 31-i lejárattal másik négy hitel felvételét is tervezik. Mindezekről ma dönthet a testület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában