Segítség a rászorulóknak

2022.03.17. 08:00

Kétszáz adag étellel segített a Boldog Délután

Immáron hatodik éve, hogy a Boldog Délután civil közössége meleg­ étellel próbál segíteni a rászorulóknak.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Március 15-én, kedden délután ismét ételt osztottak az önkéntesek a nehéz helyzetben élőknek. 
– Az elmúlt két évben a járványhelyzet sajnos behatárolta a lehetőségeinket. Most, a korlátozások részleges feloldásával már egy kicsit tovább tudunk tervezni. Március 15-én délután kétszáz adag tarhonyás hússal készültünk. Mindezt előre csomagolva adtuk át az embereknek. Mellette almával és meleg teával is vártuk a nélkülözőket – mondta el lapunknak Bartalos Norbert, a Boldog Délután egyik alapító szervezője, akit a közeljövő terveiről is kérdeztünk: – Tartjuk a korábban már ütemezett éves menetrendünket, azaz legközelebb május 1-jén készülünk ételosztással. Március 15-én közel nyolcvan embert tudtunk vendégül látni, két-három adag ételt is tudtunk csomagolni számukra. Örömteli, hogy a már eddig meglévő 20-30 fős aktív csapatunkhoz most hat fő csatlakozott. 

Több adagnyi melegételt is elvihettek a rászorulók kedden délután Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Továbbra is várjuk a támogatókat – mondta el lapunknak Bartalos Norbert, aki a Boldog Délután menekülteket segítő akciójáról is beszélt: 
– Kapcsolatban állunk az érdi baptista felekezet gyűjtőközpontjával. Az elmúlt napokban két alkalommal is vittünk fel adományokat, amelyeket a Boldog Délután közössége adott össze. Főként az eseményeket figyeljük, és továbbra is készek vagyunk segíteni. Ma 17 órától lesz egy, a menekülteket segítő komolyzenei koncert a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Az itt befolyt összeg a menekülteket segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában