Rácalmás

2022.03.29. 08:00

Dinamikusan fejlődik a gyönyörű kisváros

Egyértelműen az látszik, hogy a település fejlődése megállíthatatlan, párhuzamosan több projekt kivitelezése is zajlik.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

Újabb parkolók épülnek az óvodánál. Schrick István polgármester kérdésünkre elmondta, hogy azért volt szükség a parkolási lehetőségek megnövelésére, mert az óvodába és bölcsődébe járó gyermekek mintegy 90 százaléka reggelente autóval érkezik az intézménybe. Ezt a tömeges terhelést nem bírta el az utca. 

Már körvonalazódik, hogy jelentősen megnő a parkolási lehetőség Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ezért a balesetek megelőzése érdekében az önkormányzat saját erőből megvásárolt egy magáningatlant, amelynek helyére újabb, mintegy 40, térkövezett parkolót alakítanak ki. A munkaterületek februári átadásával elkezdődött az építkezés, a kivitelező nagy erőkkel látott hozzá a feladathoz. A kivitelezést is saját forrásból finanszírozza az önkormányzat, így a projekt 70 millió forintba kerül. Újdonság, hogy elektromos töltő is lesz. 

Felnőttek kikapcsolódására alkalmas tér készül

Ugyanakkor pályázati támogatásból felnőttsport-park épül a Millenniumi tó mellett, a gyermekjátszótér közelében. Összesen nyolc, sportolásra, erőnléti edzése alkalmas eszközt telepítenek a szakemberek ezekben a hetekben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában