Mobiltelefon-csereprogram

2022.02.18. 08:00

Városunkban is több üzletben lebonyolítható a tranzakció

Brousil Csaba

A régi telefonok előbb-utóbb technikailag elavulnak Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Ötmilliárdos keretből elindult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülék-csereprogramja hétfőn, az összegből negyedmillió használatban lévő 3- és 2G-képes mobiltelefon cserélhető le a mobilinternetezésre alkalmas minimum 4G-képes készülékre – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Városunkban is több üzletben van lehetőség a készülékcserére. 

Az elsőrangú hazai 4G-hálózatok és az ezeket kihasználó okostelefonok széles körű terjedése miatt a hazai távközlési szolgáltatók várhatóan 2023-ra lekapcsolják a 3G-mobilhálózatot, és emiatt számos régebbi készüléktípuson elérhetetlenné válik a mobilnet. Az átállást az NMHH készülékcsere-támogatási programmal segíti: a használatban lévő 3G-képes készülékek minimum 4G-képes telefonra való cseréjét bruttó 20 ezer forinttal támogatja maximum bruttó 120 ezer forintos készülék vásárlása esetén. Május 9. után a 2G-s készülékek cseréjére is lehetőség lesz. 

Májustól a 2G-s készülékek cseréjére is lehetőség lesz Dunaújvárosban

Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer hanghívásra, adatforgalomra vagy SMS küldésére/fogadására használt, az jogosult a cserére és az ezzel járó támogatásra – írja a netrefel.hu portál. A készülékcseréhez a régi készüléken kívül személyi igazolványát és lakcímkártyáját kell magával vinnie. Az üzletben a kereskedő a régi telefon IMEI-száma alapján ellenőrzi, hogy az igénylő jogosult-e a támogatásra, majd felveszi a személyes adatokat, ellenőrzi az igénylő személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ezután a vásárlónak nyilatkoznia kell arról, hogy mielőtt leadja a telefont, törölt róla a használat során keletkezett minden személyes adatot. Ezután következik a kiválasztott, maximum 120 ezer forintos új készülék megvásárlása. Mindez várhatóan 15–20 percet vesz igénybe. 

Városunkban a következő üzletekben lehet a tranzakciót lebonyolítani: Media Markt, Euronics, Telekom Partner Rerum, Telenor, Vodafone-Partner, First Phone. A netrefel.hu portálon ezen üzletek pontos címeit is megtalálják. (Forrás: MTI, netrefel.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában