Dunaújváros

2022.02.05. 12:00

Közös szándék, közös cselekvés

Molnár Emese

Dr. Mészáros Lajost Cseh Ferenc gyárvezető kalauzolta Fotó.: Facebook

Néhány nappal ezelőtt arról adtunk hírt, hogy dr. Mészáros Lajos, a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje találkozott Evgeny Tankhilevich-csel, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb, általános vezérigazgató-helyettesével, akivel kölcsönös támogatásukról biztosították egymást. Mint azt a jelölt Facebook-bejegyzésében elmondta, fontosnak tartja a Dunaferr dolgozóinak és családtagjainak sorsát, megélhetését, és azon lesz, hogy a vasmű ismét a térség büszkesége legyen! 

Dr. Mészáros Lajos ezen a héten, csütörtökön ismét a Dunaferrbe látogatott, ahol tárgyalt a gyár vezetőivel, majd ezután megtekintette a gyártási folyamatokat, köztük a nyersvas-csapolást. Ezúttal alkalma volt beszélgetni a dolgozókkal, akik elmondták, hogy a Dunaferrben továbbra is szükség van a munkára, és kell, hogy a vasműnek legyen jövője, amellyel Mészáros Lajos egyetértett. 

Több fontos tárgyalás is szerepelt még a heti programban, többek között Süli Jánossal, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterrel, valamint a Dunaújvárosi Egyetem rektorával, dr. András Istvánnal találkozott. A térség azon fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak, amelyek a földrajzi közelség és a közös szándékok kapcsán a következő időszakban előttük állnak. 

A paksi beruházás számos lehetőséget biztosít az egyetemnek is, amely a többi között egyik tudásközpontja lesz a Paks II. projektnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában