Mezőfalva

2021.12.06. 11:00

Megújul, szép lesz a katolikus templom kertje

Az új tér és a sétány nyitottabbá teszi a területet, közelebb hozza az egyházhoz az embereket

Térköves sétány vezet majd a templom bejáratához Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Értékteremtő beruházás mellett közösségépítő fejlesztés is a mezőfalvi katolikus templom előtti térburkolás és sétány kialakítása – mondta érdeklődésünkre az építkezéssel kapcsolatban Kristofory Valter plébános. – Egyházközösségünk pályázatával ismét szépül a környezetünk, nem utolsósorban pedig közösséget összekovácsoló jelentősége is van – mondta kérdésünkre Kristofory Valter.

Igényes térburkolatot kap majd a templom előtti tér is

– A Bethlen Gábor Alapkezelő egyházi támogatási pontjában sikeres pályázatunk 14,7 millió forintos segítségével a templomtető csapadékvizének elvezetése és a templom előtti tér és sétány építhető meg. A fejlesztéssel szeretnénk egy szép, mai korhoz igazodó környezetet kialakítani. Reményeink szerint a tér és a sétány nyitottabbá teszi a területet, közelebb hozza az emberek és a katolikus egyház kapcsolatát. Később, folytatnák a sétány építését. Várhatóan az idén még elkészül a burkolás. – A Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat minden ilyen közösségépítő projektben szívesen és örömmel működik közre – tett hozzá Molnárné Troppert Mária, az egyházközség tagja.

Térköves sétány vezet majd a templom bejáratához Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában