Újabb partnere lett a DUE-nek

2021.12.16. 17:00

A Marwadi Egyetemmel való együttműködés erősítése

A Dunaújvárosi Egyetem képviselői 2021. november 22-24. között a Marwadi Egyetem rajkoti campusára látogattak. Az utazás fő célja a két intézmény közti együttműködés elősegítése és továbbfejlesztése volt.

duol.hu

Magyarország újdelhi nagykövetsége és az indiai Marwadi Egyetem 2021. november 22. és 24. között a két ország és intézmény közötti együttműködés elősegítése és továbbfejlesztése érdekében a KKM Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával háromnapos programot szervezett a Marwadi Egyetem rajkoti campusán.

A Dunaújvárosi Egyetemet Dr. habil Balázs László oktatási rektorhelyettes, Dr. Keszi-Szeremlei Andrea, a Társadalomtudományi Intézet igazgatója és Vágó József, nemzetközi kapcsolatok szakreferens képviselte.

Az eseményen részt vett Király András László, Magyarország újdelhi nagykövete és Dr. Farkas Hilda, a nagykövetség tudományos és technológiai szakdiplomatája is.

A rendezvény megszervezésének ötlete azután merült fel, hogy 2021 januárjában a két egyetem kettős diplomás megállapodást írt alá. Ennek keretében az indiai hallgatók a Marwadi Egyetemen teljesítik tanulmányi programjuk első 6 szemeszterét, majd ezt követően – az indiai egyetemen végzett alapszakjuk függvényében – 2 vagy 3 félévet töltenek el a DUE-n. A teljes tanulmányi folyamat végén, a sikeres záróvizsgát követően a hallgatók mindkét egyetemről megkapják alapszakos diplomájukat.

A programsorozat első napján a magyar delegációt Sandeep Sancheti professzor, a Marwadi Egyetem rektora és Naresh Jadeja professzor, az egyetem főtitkára köszöntötte.

November 23-án a DUE delegációja megbeszéléseket folytatott a Marwadi Egyetem különböző karaival, hogy meghatározza a két intézmény közötti további lehetséges együttműködési területeket.

A hivatalos látogatás fő programja a november 24-én megrendezett konferencia volt a Marwadi Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és akadémiai együttműködéséről. A Marwadi Egyetem rektora és a magyar nagykövet köszöntő beszéde után a DUE delegációjának tagjai bemutatták a Dunaújvárosi Egyetemet, annak nemzetközi kapcsolatait, kutatási területei és projektjeit. A kettős diplomás képzés külön előadás keretében került bemutatásra a Marwadi Egyetem hallgatói számára.

Fotók: uniduna

Délután a Marwadi Egyetem hallgatói a magyar delegáció standjánál tájékozódhattak részletesen a magyarországi tanulmányi lehetőségekről, és tehették fel kérdéseiket a delegáció tagjainak Magyarországgal, a Dunaújvárosi Egyetemmel és a kettős diplomás képzéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában