közös ünnep

2021.11.30. 17:30

Az első adventi gyertya fénye mellett beszélgettek vasárnap

Advent első vasárnapján a mezőfalvi Piac téren felállított adventi koszorúnál ünnepeltek a mezőfalviak.

Horváth László

Elsőként Márok Csaba, a község polgármestere köszöntötte a térre kilátogatókat. Az idei közösségi rendezvénnyel kapcsolatosan elmondta, hogy a vírushelyzet miatt kicsit másként élik majd meg az összejöveteleket. Az ünnepeket megtartják gyertyagyújtással, műsorral, de vendéglátás az óvatosság jegyében nem lesz.

Kristofory Valter plébános megáldotta a mezőfalvi adventi koszorút
Fotó: Horváth László

A pandémia nem tudta elvenni a mezőfalviaktól az ünnep varázsát, hiszen azon dolgoknak most is örülhettek a község lakói, amelyeket megszokhattak a járványt megelőző években. Gyönyörű adventi koszorúja van a településnek, lesz karácsonyfája is az utolsó adventi vasárnapon, a betlehemet is megcsodálhatjuk. Az idő az első alkalommal nem kedvezett, a gyerekek műsorát elmosta az eső, de a következő héten pótolják – hallhattuk Márok Csabától a köszöntőben. A folytatásban Kristofory Valter, a település katolikus plébánosa beszélt az adventi készülődésről, várakozásról. A koszorú megáldása előtti beszédében elmondta, nagy ünnepre, Jézus Krisztus születésnapjára készülünk, de közben nézzünk körül, és lassítsunk le a nagy sürgés-forgásban.

A civil szervezetek képviselői gyújtottak először gyertyát a település koszorúján

Készüljünk belsőleg és lelkileg arra a nagy napra, amelyet karácsonynak hívunk. Tudjunk kicsit elcsendesülni a rohanó világban. Lássuk meg a szépet és a jót szeretteinkben. Nekünk nemcsak testünk, hanem lelkünk is van, amellyel megtalálhatjuk a szeretetet, amivel a mindennapokban is fordulhatunk a környezetünk felé. Talán ezzel jobb emberekké válhatunk, ami nem lesz könnyű feladat, de négy hétre elosztva mindig találjunk ilyen jó cselekedetekre szóló elhatározást! – hallhattuk a plébános szavait.

Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere köszöntötte a falubelieket

Ezután megáldotta Mezőfalva adventi koszorúját. A beszédet követően Kissné Méninger Judit, a Mezőfalvi Nagycsaládosok Egyesülete, Kissné Katalin, a Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Csoportja, valamint Gyetvai József, a Motorosok és Hagyományőrzők Klubja civil szervezetek képviseletében meggyújtották Mezőfalva első adventi gyertyáját. Az ünnepi pillanatok után Kissné Méninger Juditot, a mezőfalvi nagycsaládosok képviselőjét kérdeztük.

– A nagycsaládosoknál különlegesen várt ünnep az advent és a karácsony. Ide is készültünk műsorral, amit a jövő héten megpróbálunk bemutatni, valamint szervezetünkben tartósélelmiszer-tartalmú csomagjainkkal segítjük majd tagjainkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában