közélet

2021.10.29. 08:00

Rendkívüli közgyűlés

Október 28-án három fontos döntés született

Török Tímea

Székesfehérvár

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés, a megyeháza dísztermében.

A napirendi javaslatok között szerepelt a Fejér Megye Előzetes Integrált Területi Program 2021–2027 társadalmasítás utáni változatának és kapcsolódó dokumentumainak elfogadására. Tárgyalni javasolták továbbá a Duna-mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet kapcsán az övezeti települések településfejlesztési és működési alapja forrás összegének megállapítását és a Fejér Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének megállapításáról szóló 1/2021. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosítását.

Az előző közgyűlésen Rác­almás városának komoly működési és fejlesztési forrást biztosítottak a Duna mente – Fe­jér megye különleges gazdasági övezet kapcsán. Most egy újabb 500 millió forintos fejlesztési keret megjelöléséről döntöttek. Két alapítvány támogatásáról is határoztak: a pusztaszabolcsi általános iskola alapítványa, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház Fe­jér Megye Gyermekeiért Alapítványa számára nyújtanak támogatást majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában