közösen ünnepeltek

2021.10.16. 09:00

Negyedszázada működő klub

1996 októberében alapították meg a Nyugdíjas Pedagógusok Klubját, ennek 25 éves évfordulóját ünnepelték a tagok az MMK-ban.

Brousil Csaba

2021.10.14. Nyugdíjas Pedagőgusok Klubjának 25. évfordulója Munkás Művelődési Központ Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Ádám Sándorné, a klub elnöke köszöntötte a résztvevőket, külön kiemelve a város vezetői részéről jelen lévő Barta Endre alpolgármestert, és Szántó Pétert, a kulturális bizottság elnökét.

Lazányiné Bujdosó Éva és Ádám Sándorné
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az ünnepségen megemlékeztek azokról a tagokról, akik sajnos már nem lehettek jelen ezen az összejövetelen, köztük dr. Kácsor Ferencről is, aki majdnem húsz esztendőn át vezette a klubot. Szeretettel és hálával emlékeztek rájuk, Kácsor Ildikót, dr. Kácsor Ferenc lányát pedig személyesen is köszöntötték az ünnepségen.

Az elnöki köszöntő után a Vasvári iskola diákjai adtak rövid műsort, majd Ádám Sándorné a klubról szóló évkönyvet adta át a meghívott vendégeknek. Barta Endre megköszönte a meghívást, mesélt személyes, általános iskolai élményeiről, majd ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat támogatni fogja a klubot abban, hogy meghívhassanak olyan előadókat is, akiket egyébként a szűkös források miatt nem tudnak vendégül látni. Ezt követően a Vasas Táncegyüttes tagjai perdültek a színpadra, és műsorukkal köszöntötték a jeles ünnepet.

Megtelt ünneplőkkel az MMK színházterme

Lazányiné Bujdosó Éva emlékezett vissza az elmúlt negyedszázad eseményeire, fel­elevenítve a közösen eltöltött idő legszebb pillanatait. Ezután diavetítés következett, ennek során pillanatképeket villantottak fel a klub életéből, kirándulásokról, kulturális programokról.

Ezt követően köszöntötték az aranydiplomás Hortyi Lászlónét, a gyémántdiplomás Böszörményi Zoltánnét, Kobzos Ferencnét, Nagy Jenőnét, Solymár Istvánnét és Váradi Zoltánnét. Szintén köszöntötték a vasdiplomás Horváth Miklósnét és a rubindiplomás Kiss Miklósnét is. Közös énekléssel zárult a jó hangulatú, kedves ünnepség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában