ünnepség

2021.10.25. 11:30

Laci bácsi emlékére

Egy jó hangulatú találkozó során, méltó tiszteletadással adóztak az egykori hallgatók a felsőoktatási intézmény legendás vezetője, dr. Molnár László emléke előtt.

Molnár Emese

Fotó: LI

Az esemény szervezője a Sztálinvárosi Leopárdok Asztaltársasága volt. Ők a Dunaújvárosi Egyetemen végzett hallgatókból álló baráti csapat, akik hűen őrzik és ápolják a selmeci diákhagyományokat. Megalakulásuk immáron harmincéves jubileumát ünnepelhetik idén. Kezdeményezésük révén nevezték el 2007-ben az egyetem előtti parkot dr. Molnár Lászlóról, mindannyiuk Laci bácsijáról, aki 1964 és 1985 között az intézmény jogelődjének, a Felsőfokú Kohóipari Technikumnak, a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fém­ipari Főiskolai Karának főigazgatója volt.

A Sztálinvárosi Leopárdok Asztaltársaság készíttette el az emléktáblát
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Már akkor megfogalmazódott bennük az ötlet, hogy a névadóról egy táblát is kihelyeznének a parkba, ám ez idáig váratott magára a megvalósítás. A jubileum kitűnő alkalmat szolgált a szombati avatóünnepséghez.

A rendezvényen elsőként elénekelték a bányász-, az erdész- és a kohászhimnuszt. Dr. Kadocsa László, a DUE Tudományos Tanácsának elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy büszkének kell lenni a gyökereinkre, és a selmeci diákhagyományok teszik igazán teljessé a felsőoktatási intézményt. Ennek ápolásában, megőrzésében dr. Molnár Lászlónak elévülhetetlen érdemei vannak, és pedagógusi munkájában is mindig a diákság pártján állt.

Harazin Tibor, a Sztálinvárosi Leopárdok Asztaltársaságának egyik tagja Laci bácsi életútjáról beszélt. Az oktató azt az elvet vallotta, hogy bár a világ fejlődik, de a hagyomány biztosítja a folytonosságot. Arra volt kíváncsi, hogy mi az, amit tud a diák, s nem pedig arra, hogy mit nem tud.

Ezután leleplezték a park oldalfalát díszítő emléktáblát, majd Laci bácsi kedvenc nótájával, a Tavaszi szél vizet áraszt című dallal zárták az ünnepséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában