tájékoztatás

2021.10.18. 19:00

Fejér megyében is elindul a vállalkozóvá válást elősegítő támogatás

Jelen tájékoztatás az „Álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő munkaerőpiaci program Fejér megyében” elnevezésű program meghirdetésével kapcsolatos információkat tartalmazza.

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

Forrás: pixabay

Fotó: illusztráció

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján – nfsz.munka.hu – megjelent a Vállalkozóvá válást elősegítő támogatáshoz kapcsolódó Hirdetmény és a Kérelem nyomtatvány.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a támogatás igénybevételhez nem elegendő a honlapon fent lévő Kérelem adatlap benyújtása, mert az önmagában nem alapozza meg a támogatás igénylésének lehetőségét.

A foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról szóló 100/2021. (II. 27.) Kormányrendelet (továbbiakban: kormányrendelet) 43. §-a értelmében a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint támogatás nyújtható annak az álláskeresőnek,

- akit legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartanak,

- aki az állami foglalkoztatási szerv által nyújtott – legalább egy hónap időtartamú – szolgáltatás keretében a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségeket megszerzi, és

- aki a szolgáltatás keretében üzleti terv készítésével bemutatja az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát és működésének részleteit.

Az indítandó megyei munkaerőpiaci programra a Jelentkezési lap

kitöltésével és megküldésével szükséges jelentkezni. A jelentkezést 2021. október 25. napján, 14.00 óráig lehet megtenni a Jelentkezési lapon feltüntetett módokon.

A megyei program keretében összesen 12 fő támogatására nyílik lehetőség.

Azok az ügyfelek, akik a program keretében kiválasztásra kerülnek, Őket a kormányhivatal főosztálya hivatalos úton értesíteni fogja.

A kormányrendeletben nevesített legalább egy hónap időtartamú szolgáltatás 2021. november 2. napján indul és 2021. december 1. napján zárul.

A vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra a Kérelem Üzleti tervvel és Áfa nyilatkozattal együttesen nyújtható be a legalább egy hónap időtartamú szolgáltatást követően, 2021. december 2. napjától 2021. december 6. napjával bezárólag.

A támogatott ügyfelekkel a kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya Hatósági szerződést fog kötni, amennyiben a szerződéskötéshez szükséges feltételek fennállnak.

Felhívjuk a Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a vállalkozóvá válást elősegítő támogatás egy komplex támogatás, tekintettel arra, hogy a kormányrendelet szabályozása értelmében érteni kell ezen támogatás alatt a hat hónapon keresztül a kötelező legkisebb munkabér 100%-ának megfelelő mértékű támogatást és legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér tizenötszörösének megfelelő mértékben egyszeri visszatérítendő vagy vissza nem térítendő tőketámogatást.

A támogatással kapcsolatban érdeklődni a kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán Kottyán Zsuzsanna munkaerőpiaci szakügyintézőnél lehet, a 22/505-225 vagy a 22/327-950 telefonszámon.

(FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában