Dunaújváros

2021.09.22. 17:30

Széchenyis gólyaavató: teljesítése kötelesség!

Pandémia ide vagy oda, a Széchenyi István Gimnázium hagyományos gólyaavatóját minden évfolyamnak teljesítenie kell. Tavaly ősszel a járványhelyzet miatt elmaradt az akkori kilencedik évfolyamos tanulók beavatási procedúrája, amelyet az idei Széchenyi-hét egyik kiemelt programpontjaként kedden délután pótoltak.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A múlt héten szerdán a Szivacs Galériában Balogh Dorottya 11. évfolyamos diák önálló kiállításával kezdődött a Széchenyi István Gimnázium hagyományos diákhete. A héten minden délelőtt a főszerep a diákigazgató-választásra kampányoló pártoké.

Ma a 9. évfolyamos gólyakollégák bizonyíthatnak

Hétfőn délután az első sportos programként pártfoci majd a szintén elmaradhatatlan Széchenyi-vetélkedő várt a gimisekre. Tegnap délután pedig rendhagyó gólyaavatón bizonyíthatták rátermettségüket a már nem is annyira „friss” osztályok. A járványhelyzet és az azzal járó lezárások miatt tavaly szeptemberben elmaradt az akkor 9. évfolyamos diákok avatási ceremóniája, amit kedden pótoltak.

Kácserné is megtapsolta a frappánsra sikerült ódát
Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A nyitányon mind a négy osztálynak egy-egy táncprodukciót kellett bemutatnia. A műfaji sokszínűség jegyében zenés-táncos bemutatók között volt zúzos rock, belazult reggae, néptánc és némi könnyed popmuzsika is. A remekült sikerül hangulatalapozás után jöhettek az agytekervényeket, test- és rekeszizmokat is alaposan megdolgoztató feladványok.

Munkában a mindig szigorú ítészbizottság

A diákok költhettek ódát megadott szókészlet (kamatláb, puruttya, Süveges tanár úr…) segítségével szeretett osztályfőnöküknek, emoji jelek segítségével kellett megfejteniük a filmes kvízt, valamint egy fekvőtámasz- és felülésverseny keretében fújhatták a lufikat. A szigorú zsűri pedig végig gondosan figyelte, a közölt szabályrendszernek megfelelően teljesítenek-e a már azért rutinos gimisnek számító öreg gólyák.

Gyufatúra, ezúttal az orrukat is használták a gólyák

A pótavatót szoros, kiélezett küzdelemben a 10/b nyerte, az ezüstérmet az e osztály gyűjtötte be, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 10/a-sok léphettek fel, amíg a c-sek a negyedik helyen zártak. A széchenyisek diákhete már a hivatalos naptár szerinti gólyaavatóval, azaz jelenlegi 9.-esek próbatételével folytatódik ma 15 órától. Csütörtökön délután jön az izgalmak sokaságát ígérő pártvetélkedő, pénteken pedig hamisítatlan tanításmentes ifjúsági nap zárja a hetet.

Alternatív testnevelésóra: egy fújás, egy felülés. Hasizommal is bírni kellett a feladatokat ezen a délután

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában