szakmai délután

2021.09.14. 09:00

Megyei óvodavezetők tanácskozásának adott otthont a Győry-kastély múlt héten pénteken

Az egész megyéből érkeztek óvodavezetők a perkátai értekezletre. A prezentációk információban gazdagok voltak, az Oktatási Hivatal, valamint a Fejér megyei ­KÖSZOE (Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete) képviselője is részt vett az eseményen.

Horváth Dóra

Fejér megyei óvodavezetők tanácskozása 2021. szeptember 8-án volt Perkátán, a Győry-kastély épületében. Az intézmény dísztermében több mint ötven résztvevő gyűlt össze, akik mind alig várták, hogy választ kapjanak a felmerülő kérdéseikre. Az esemény főszervezője Kundakker Ferencné köznevelési szakértő, a KÖSZOE Fejér megyei elnöke, felnőttképzési szakértő volt, aki elsőként köszöntötte a jelenlévőket. Előadással is készült a programra, méghozzá az aktuális jogszabályi változásokkal kapcsolatban, amelyhez dr. Kovácsné Bodó Gabriella, az Oktatási Hivatal Tan­ügyigazgatási és Ellenőrzési Osztály osztályvezetője nyújtott segítséget.

Tartalmas délutánt tölthettek együtt. Az előadásokat követően lehetőségük volt a résztvevőknek egymás közt is megvitatni az elhangzottakat
Fotók: Horváth Dóra

Az előadásban a többi között kitértek a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény módosításaira, az óvodakötelezettséggel kapcsolatos törvényi változásokra, és a tankötelezettséggel kapcsolatos eljárásrend törvényi változásaira. További témája volt még a prezentációnak a veszélyhelyzet alatti tanfelügyelet és a tanévkezdéshez kapcsolódó teendők a köznevelési információs rendszerben.

Ezt követően Farkasné Szűrös Ágnes köznevelési szakértő, az Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI igazgatója, a Fejér megyei KÖSZOE vezetőségi tagja tartott előadást, amelyben a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek megfelelő ellátására tért ki. Szót ejtett az ellátás szakmai feltételeiről, a pedagógiai feladatokról a tanév elején, év közben és a tanév végén.

Kundakker Ferencné főszervező és Cseréné Marczal Zsuzsanna, a perkátai ÁMK megbízott igazgatója, a Szivárvány óvoda vezetője

– A tartalmas szakmai délután során sok értékes információval gazdagodtak a rendezvény résztvevői – írta Cseréné Marczal Zsuzsanna, a Perkátai ÁMK megbízott igazgatója, a perkátai Szivárvány óvoda vezetője az intézmény közösségi oldalán.

Az érdekességekkel és tudnivalókkal teli esemény késő délután ért véget a Győry-kastélyban, ám ezt követően lehetőségük nyílt a résztvevőknek egymás között is megvitatni az elhangzottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában