Dunaújvárosi Egyetem

2021.09.22. 09:00

Idén is sokakat várnak a Mindenki Egyetemére!

Brousil Csaba

A helyi egyetem a 2015/2016. tanév első félévében indította el a Nyitott Egyetem programját a város és a régió lakosai számára. A kezdeményezés célja, hogy a városban és a környékén élők számára az egyetem megnyissa kapuit, és az érdeklődők izgalmas kurzusokon bekapcsolódhassanak a képzésekbe. Az intézmény 2016 őszén megújult Mindenki Egyeteme címmel hirdette meg programjait, amit ősszel ismét megszerveznek. A program részleteiről sajtótájékoztatón számolt be dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes, dr. Keszi-Szeremlei Andrea, a Társadalomtudományi Intézet intézetigazgatója és dr. Bacsa-Bán Anetta, a Tanárképző Központ főigazgatója kedden.

Bacsa-Bán Anetta, Balázs László és Keszi-Szeremlei Andrea Fotó: DUE

A jelentkezők idén a társadalomtudomány és a pedagógia világában kalandozhatnak majd több érdekes előadás keretébe. A teljesség igénye nélkül, terítékre kerül a Bitcoin világa, a robotok megjelenése és azok munkahelyeinkre gyakorolt hatása, a generációs ellentétek témaköre is. Ezenkívül szó esik majd a városi oktatás történetéről. Ez az előadás röviden összefoglalja, hogy a II. világháború után hogyan építik újjá Dunapentele iskoláját, s bemutatja, hogy az épülő Sztálinvárosban hogyan teremtik meg a közoktatás feltételeit.

A képzés a jelentkezők számára a Dunaújvárosi Egyetem jóvoltából ingyenes. A Mindenki Egyetemére bárki jelentkezhet, akit a meghirdetett előadás témái közül valamelyik érdekel. A Mindenki Egyeteme programjai közül bármelyik, de akár az összes meghirdetett előadás is választható. Jelentkezni az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lappal lehet egészen szeptember 30-ig. A programon a járvány elleni védekezés szabályainak megfelelően csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Az előadások 2021/2022 tanév első félévében október 2-án és november 20-án lesznek. Bővebb információ és a jelentkezési lap megtalálható az egyetem honlapján, a www.uniduna.hu portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában